fbpx Ga naar hoofdinhoud

VDO lanceert app voor digitale tachograaf

VDO heeft voor chauffeurs met een smartphone een nieuwe tool: de VDO Driver App. Daarmee kunnen chauffeurs maar ook fleetmanagers via de smartphone het maximale uit hun digitale tachograaf halen.

VDO tacho appMet de VDO Driver App kan de bestuurder de functies van de digitale tachograaf eenvoudig en gemakkelijk via de smartphone bedienen. En de wisselwerking tussen de DTCO en smartphone biedt nog meer voordelen: zo kunnen chauffeurs hun rij- en rusttijden weergegeven op de smartphone in eenvoudige en overzichtelijke grafieken. Daarvoor maakt de VDO Driver App gebruik van de data van de VDO Counter. Dit programma berekent de resterende rij- en rusttijden in realtime en stuurt ze direct naar het DCTO-scherm of de smartphone. Zo zien bestuurders in één oogopslag hoeveel rijtijd ze nog hebben, of wanneer ze een rustpauze dienen te nemen. Een ander voorbeeld van de functionaliteit is de kalender die uitgebreide bestuurdersinformatie naar de smartphone stuurt bij het invoeren van de bestuurderskaart.

De VDO Driver App is op de reguliere wijze te downloaden via de Android Playstore. Om het programma in combinatie met de digitale tachograaf te gebruiken, heeft de bestuurder alleen nog de DTCO SmartLink nodig. Dit kleine kastje zorgt voor een directe Bluetooth-verbinding tussen digitale tachograaf en smartphone. Zodra een verbinding tot stand is gebracht, vormt de smartphone de afstandsbediening voor de tachograaf. De bestuurder plugt de DTCO SmartLink met één handbeweging in de digitale tachograaf.

De VDO SmartLink maakt het ook voor VDO TIS Web-klanten mogelijk om te profiteren van smartphone-functionaliteit. Via de TIS Web Fleet App beschikken zij over dezelfde functies als de VDO Driver App mét een extra messaging service. Via deze service kunnen chauffeurs en fleetmanagers snel en gemakkelijk met elkaar communiceren. Daarnaast hebben beiden direct toegang tot TIS Web fleetmanagementdata voor een optimale transportplanning onderweg.

DTCO SmartLink is compatibel met alle DTCO-versies vanaf de serie R1.3. Met DTCO versie 2.0a en hoger, kunnen bestuurders tevens gebruikmaken van VDO Counter data. Gebruikers van DTCO 2.0 die ook over de VDO Counter-functionaliteit willen beschikken kunnen hun digitale tachograaf upgraden naar versie 2.0a. Upgrades kunnen plaatsvinden bij één van de 350 VDO Tachograaf Service Partners, waardoor er altijd een goed en gecertificeerd adres in de buurt is. De VDO Apps zijn beschikbaar voor smartphones die gebruikmaken van het platform Android. Versies voor het platform iOS (iPhone) zullen medio 2013 beschikbaar zijn.

Rob Tamse, managing director Continental Automotive Trading Nederland: “Met DTCO SmartLink en onze Apps voegen we extra gebruiksgemak toe aan onze systemen. Het onderstreept onze visie op Intelligente Transport Systemen (ITS): wij faciliteren optimaal transport door het leveren van maximale voertuiginformatie en door realtime data-uitwisseling tussen chauffeur en fleetmanager.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer