Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Knuffel een chauffeur vandaag (of geef een schouderklopje)!

Het is donderdag 12 december en dus de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Deze (bijna) nationale feestdag is door diverse initiatiefnemers in het leven geroepen om de dagelijkse berijders van de vrachtwagens eens even goed in het zonnetje te zetten.

Dat mag best eens een keer, want de vrachtwagenchauffeur speelt een door het grote publiek onderschatte rol in de supply chain. Zonder transport staat alles stil, is de spreuk al jaren, maar zonder chauffeurs net zo. Zelfs met autonome vrachtwagens in de toekomst zal er iemand aan boord moeten zijn om de boel in goede banen te leiden.

Wat een vrachtwagenchauffeur voor mensen kan betekenen, en hoe je óók naar hem kan kijken, wordt prachtig verbeeld in de ‘Kerstvideo’ van truckfabrikant MAN. In de beelden zie je de chauffeur verbaasd kijken, de waardering komt namelijk voort uit hoè het publiek naar hem kijkt. Dus zie je een chauffeur vandaag, geef hem dan een knuffel, of een schouderklopje, of als hij met 80 km/h voorbij dendert, zwaai dan gewoon even vriendelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer