VIDEO - Touringcarchauffeurs worstelen ook met rijtijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Touringcarchauffeurs worstelen ook met rijtijden

Niet alleen vrachtwagenchauffeurs hebben last van de strakke regels van de rij- en rusttijdenregeling, ook hun collega’s op de touringcars hebben dat. De touringcarbranche overtreedt de wettelijke regels, meldt de NOS.

touringcarchauffeurEen deel van de touringcarchauffeurs die in Nederland rondrijden, houdt zich niet aan de regels. Eén op de vier houdt zich niet aan de regels voor rij- en rusttijden, blijkt uit controles van de verkeersinspectie IVW. Overigens gaat het daarbij vaak om minuten.

De IVW constateert dat Nederlandse reisorganisaties steeds vaker Belgische bussen en chauffeurs inhuren. Ze zijn dan niet gebonden aan de Nederlandse wetgeving.

De IVW hield ook vandaag een controle van touringcars. In Limburg werden 36 bussen gecontroleerd, acht chauffeurs kregen een waarschuwing.

Vakbond FNV zegt zich bovendien zorgen te maken over de parttimers in de touringcarbranche. In de sector werken 3400 oproepkrachten. Volgens de vakbond komt het voor dat parttime chauffeurs na een normale werkweek ook nog een pendel van 36 uur rijden. Onverantwoord, stelt de FNV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer