Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics rust hele wagenpark uit met OmniExpress

Vos Logistics gaat haar hele wagenpark uitrusten met de telematicaoplossing OmniExpress van Qualcomm. Vos Logistics en Qualcomm Enterprise Services Europe luiden daarmee een nieuw hoofdstuk in van hun al meer dan twintig jaar bestaande partnership.

Vos LogisticsVos Logistics heeft opnieuw voor Qualcomm gekozen om verzekerd te zijn van de meest innovatieve oplossingen voor haar fleetmanagement. Met OmniExpress kan het bedrijf haar voertuigen en chauffeurs nog beter managen, de efficiency van het brandstofverbruik verder vergroten, de veiligheid verbeteren en klanten nog meer service bieden. Vos Logistics gebruikt OmniExpress in combinatie met de FleetVisor webportal en de Advanced Driver Behavior Services van Qualcomm.

Vos Logistics en Qualcomm zijn al sinds jaren vaste partners van elkaar. Vos Logistics was in 1991 een van de eerste gebruikers van de eerste generatie EutelTRACS telematicaoplossingen van Qualcomm. “De kracht van ons bedrijf zit ‘m in de combinatie van innovaties in zowel onze transport- als logistieke diensten en in het feit dat we ons focussen op kwaliteit en service”, licht CFO Ben Vos van Vos Logistics de keuze voor Qualcomm toe. “Met Qualcomm als onze fleetmanagement provider zijn we verzekerd van uitstekende en betrouwbare service voor een aantrekkelijke prijs. Samen kunnen we nieuwe en innovatieve producten ontwikkelen die naadloos aansluiten bij de hoge eisen die wij stellen aan klanttevredenheid. In het bijzonder gaat het ons daarbij om stipte levertijden, low loss rates en value for money.”

Qualcomm OmniexpressMet de OmniExpress boordcomputer kan Vos Logistics haar internationale chauffeurs in hun eigen taal laten communiceren met de verschillende vestigingen van het bedrijf in Europa. Communicatiestoringen en misverstanden zijn daardoor uitgesloten. De chauffeurs hebben zelf geen omkijken naar het monitoren en managen van hun ritverloop. Dat gebeurt real-time door de planning, waardoor het rijden van extra kilometers en het bijbehorende tijdverlies tot een minimum worden beperkt. De flexibele workflow oplossing van Qualcomm zorgt voor één op één communicatie tussen planners en chauffeurs bij het doorvoeren van veranderingen  in het vervoersscenario. Dus is Vos Logistics ervan verzekerd dat haar orderinformatie effectief verloopt en up to date is.

Door de integratie van de FleetVisor webportal van Qualcomm met haar eigen Lovos transport managementsysteem kan Vos Logistics maximaal profiteren van alle functionaliteiten van OmniExpress. Van real-time tracking and tracing tot inzicht in vrachttoewijzingen en van routeoptimalisatie tot informatie over afwijkingen. Dit maakt het tevens mogelijk om snel te reageren op vragen van klanten en hen de beste service te bieden.

“Bij een bedrijf als Vos Logistics, met een netwerk van 30 vestigingen door heel West- en Centraal Europa en met chauffeurs die verschillende talen spreken, moet alles precies kloppen”, aldus managing director Mark Warner van Qualcomm Enterprise Services Europe. “Het monitoren en managen van chauffeurs, voertuigen, lading; alles moet naadloos op elkaar aansluiten en met elkaar zijn geïntegreerd.  Je moet je operaties en business volledig kunnen controleren zonder daarbij last te hebben van complexe informatietechnologie. We zijn blij dat we dat Vos Logistics met onze geavanceerde en gebruiksvriendelijke oplossingen en services kunnen bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer