‘Vrachtwagenchauffeurs hielpen boeren bij dumpen afval’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Vrachtwagenchauffeurs hielpen boeren bij dumpen afval’

De politie is een rechercheonderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland. Dat heeft de afgelopen dagen op verschillende plaatsen tot zeer gevaarlijke situaties geleid. Op een oprit van de A32 bij Meppel is een automobilist op een dumping gereden. Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde en de A7 ter hoogte van afslag Frieschepalen zijn er ongevallen ontstaan door afvaldumpingen.

Het dumpen van afval op snelwegen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties.

Het ongeval op de A32 bij Meppel gebeurde woensdagochtend. Een auto raakte total loss nadat deze op een stapel hooibalen met puin reed. Op de A7 ter hoogte van Midwolde kon een bestuurder van een personenauto vannacht een dumping van onder meer autobanden niet meer ontwijken. Bij Frieschepalen kwam ook een voertuig in aanrijding met gedumpt afval. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De bestuurders bleven in alle gevallen gelukkig ongedeerd.

De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen. Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer. Daar waar sprake is van strafbare feiten, kunnen aanhoudingen worden verricht.

De politie onderzoekt de dumpingen op sporen die mogelijk kunnen wijzen op waar het afval vandaan komt. Er zijn kentekens genoteerd en er is met verschillende getuigen gesproken. Ook Forensisch Opsporing Verkeer (FOV) doet onderzoek.

Ziet u een afvaldumping (op snelwegen) die acuut gevaar oplevert? Meld dit dan bij de politie door 112 te bellen.

Foto’s: Twitter, @thomvdveldt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer