Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding chauffeur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding chauffeur

Photo by Somchai Kongkamsri on Pexels.com

Agenten van de Rotterdamse politie hebben op zondag 11 oktober twee waarschuwingsschoten moeten lossen bij de aanhouding van een verdachte vrachtwagenchauffeur.

In de loop van deze zondagochtend kreeg de politie de melding binnen dat op de A15 een vrachtauto met valse kentekenplaten zou rijden. Bij Barendrecht zagen agenten de betreffende vrachtwagen rijden en de bestuurder kreeg een stopteken. Het werd de man en zijn passagier kennelijk te heet onder de voeten, want de twee renden meteen weg, de naastgelegen dijk op. De passagier wist in eerste instantie te ontkomen, maar de chauffeur stopte wel. Toen hij zijn handen naar zijn heupen bracht, was dat het sein voor de agenten om hem te waarschuwen om zijn handen te laten zien. Dat deed hij niet en twee waarschuwingsschoten waren het gevolg. Nu luisterde de man wel. Bij de schoten raakte niemand gewond.

De tweede weggerende verdachte dacht te kunnen ontsnappen, maar had niet gerekend op de neus van de politiehond die hem binnen de kortste keren naar een achtertuin van de Petrus Camperstraat leidde. Daar werd de man gevonden en door zijn baas aangehouden.

De vrachtwagencombinatie bestond uit een trekker, oplegger en een container. In de container werden onder meer koelkasten gevonden waarvan onderzocht wordt of ze gestolen zijn. De 42-jarige bestuurder uit Valkenswaard en zijn 21-jarige maat uit Eindhoven zitten vast en worden verhoord.

Eén reactie op “Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding chauffeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer