Welke Corona-formulieren moet je bij je hebben in Europa? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Welke Corona-formulieren moet je bij je hebben in Europa?

Met de heropleving van het Corona-virus in delen van Europa is het goed mogelijk dat wegtransport weer wat strenger wordt aangepakt. Transport in Nood tekende op in welke landen er nu verplichte formulieren zijn.

Het Belgische ‘Passenger Locator Form’ is nu ook van toepassing is op vrachtwagenchauffeurs. Dit geldt enkel wanneer de chauffeur meer dan 48 uur op Belgisch grondgebied verblijft. De chauffeur hoeft het formulier niet in te vullen als dit minder dan 48 uur is. Via deze link is het formulier in te vullen.

Ook in Italië is het nog verplicht een corona-document mee te nemen. Transport in Nood adviseert om dit document mee te geven aan de chauffeur.

Frankrijk heeft ook nog de wens dat er een specifiek corona-document aanwezig is in het voertuig. Het advies is daarom het algemene Europees document mee te geven aan de chauffeur en deze ongeveer elke maand te verversen.

In Groot-Brittannië zijn chauffeurs weliswaar uitgezonderd van de verplichte quarantaine, maar zij moeten zich wel registreren, maximaal 48 uur voordat zij het land inreizen. Het online-formulier kan hier ingevuld worden. Het registratieformulier kan uitgeprint of digitaal meegenomen worden.

Bron: Transport in Nood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer