Zware straffen Nederlanders na drugstransporten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zware straffen Nederlanders na drugstransporten

De Nederlandse politie heeft samen met haar Britse collega’s een deel Nederlandse criminele organisatie opgerold die drugs en wapens transporteerden naar Groot-Brittannië. Afgelopen donderdag werd er aan de Nederlandse leider van de bende een gevangenisstraf van 36 jaar opgelegd. Twee Nederlandse vrachtwagenchauffeurs krijgen respectievelijk 24 en 11 jaar cel.

drugsDe bende gebruikte een bloemengroothandel in het Britse Lancashire als dekmantel voor de drugs- en wapenhandel. Er werd cocaïne, heroïne, MDMA, amfetamine, cannabis, wapens en munitie in vrachtwagens Groot-Brittannië binnen gesmokkeld via diverse havens. De transporten gingen daarna rechtstreeks naar een depot in Accrington.

In 2014 werden vier zendingen onderschept, drie bij de douane in het Noord-Franse Coquelles, en een in Accrington. De drugs hadden naar schatting een straatwaarde van 30 miljoen Britse ponden.

drugs_bloemenBij de eerste keer dat er een transport werd onderschept, in maart 2014, was de Nederlandse trucker Pieter M. betrokken. Voor zijn rol in het smokkelen werd hem donderdag een straf van 24 jaar cel opgelegd. Nog geen twee weken later werd er weer een truck bij de Kanaaltunnel gepakt, met bijna een ton aan drugs. De chauffeur hiervan werd later vrijgesproken van betrokkenheid.

Na een inval in het depot in Accrington werden leider Mohammed B., Sajid O., Nizami E., Taimur Z. en Hussain F. gearresteerd. B. kreeg donderdag als leider de hoogste straf opgelegd: hij verdwijnt voor maar liefst 36 jaar achter de tralies. De Britse chauffeur Nigel W. kreeg 17 jaar cel; zijn Nederlandse collega Bennie P. gaat 11 jaar de cel in.

Foto’s: Flickr NCA

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer