Ga naar hoofdinhoud

CLdN neemt Distriport terminal van Broekman Logistics in Rotterdam over

CLdN neemt alle aandelen in Broekman Distriport Real Estate en haar dochter Broekman Distriport over. De overname biedt de mogelijkheid om CLdN’s dienstenaanbod van en naar de Rotterdamse haven verder uit te breiden en te diversifiëren. Broekman Logistics kondigt investeringen aan in haar Project Services terminal op Rotterdam-Heijplaat, die wordt omgebouwd tot een kade-gebonden locatie voor assemblage en technische diensten voor industriële en offshore apparatuur en zware machines.

Met de overname van de Distriport terminal versterkt CLdN haar positie in Rotterdam. Distriport beslaat een terrein van 22 hectare aan de Brittanniëhaven tegenover de bestaande terminal van CLdN in Rotterdam. De infrastructuur op Distriport omvat 630 meter kade voor roll-on / roll-off (RoRo) en load-on / load-off (LoLo) schepen; containerhandling en opslagfaciliteiten.

Florent Maes, CEO van CLdN, vertelt over deze overname: “De overname van Distriport past perfect in de strategie van CLdN om te investeren in haveninfrastructuur van hoge kwaliteit. Het stelt ons in staat om ons eigen netwerk van diensten in en vanuit Rotterdam verder uit te bouwen en extra voordelen te bieden aan bestaande en nieuwe klanten.”

Voor Broekman Logistics betekent deze transactie de volgende stap in het realiseren van de strategie zoals eind 2023 is gepresenteerd. Broekman Logistics richt zich op het zijn van een end-to-end supply chain specialist binnen de drie marktsegmenten Machinery, Industrial en Chemicals. Dit in tegenstelling tot de multifunctionele terminal Distriport, waar naast RoRo-opleggers ook staal en containers worden behandeld.

“Terwijl Distriport een duidelijke strategische fit heeft met de activiteiten van CLdN, is het minder in lijn met de strategische focus van Broekman Logistics als industrie specialist in Machinery, Industrial en Chemicals”, aldus Rik Pek, CEO van Broekman Logistics. “De Distriport terminal is ons zeer dierbaar. Desalniettemin hebben we er alle vertrouwen in dat alle 80 collega’s een goede toekomst tegemoet gaan bij CLdN.”

“Toen onze buurman CLdN ons benaderde, realiseerden we ons dat deze transactie een verdere impuls kon geven aan onze reeds succesvolle strategie”, aldus Nicolas Parey, CFO van Broekman Logistics. Broekman Logistics blijft zich richten op de breakbulk klanten en het industriële segment. Onlangs voegde het bedrijf kadekraancapaciteit en een technische assemblagehal toe op de Heijplaat terminal, die reeds de zwaarste indoor heavy-lift kraan in de Rotterdamse haven huisvest. “Verder zullen we ook actief onderzoeken hoe ons aanbod op het gebied van assemblage en ‘postponed manufacturing’ dienstverlening kan worden uitgebreid”, voegt Parey toe.

Florent Maes, CEO van CLdN: “We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega’s te verwelkomen en om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor de bredere groep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer