Ga naar hoofdinhoud

CMA CGM neemt Gefco over

CMA CGM Group wil Gefco inlijven. De overname moet de logistieke kracht van de logistieke dienstverlener verder vergroten.

CMA CGM, dat recent nog Ingram micro Inlijfde, is alwéér op overnamepad. Dit keer Gefco. En CMA CGM heeft haast met het Franse bedrijf dat grotendeels in handen in van het Russische RZD.

Haast met overname

CMA CGM heeft de Europese mededingingsautoriteiten toestemming gevraagd te gegeven om Gefco onmiddellijk te verwerven, in afwachting van de definitieve goedkeuring die in de komende maanden zal plaatsvinden.

Logistieke wereldleider

De overname zal het aanbod van logistieke diensten versterken van het bedrijf waar ook Ceva onderdeel van is. Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group, merkte op: “De overname van Gefco betekent een volgende stap in onze ontwikkelingsstrategie en versterkt onze positie als wereldspeler in transport en logistiek. Met GEFCO wordt onze dochteronderneming Ceva de wereldleider op het gebied van automobiellogistiek, nadat zij onlangs haar capaciteiten op het gebied van e-commercelogistiek heeft uitgebreid met de overname van Ingram Micro CLS. We creëren een Franse leider om onze klanten over de hele wereld van dienst te zijn.”

Bron: WarehouseTotaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer