‘CNH Industrial bekijkt afstoten Iveco’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘CNH Industrial bekijkt afstoten Iveco’

CNH Industrial, moedebedrijf van truckfabrikant Iveco, overweegt nog altijd om Iveco af te splitsen. CNH beraadt zich op de samenstelling van haar activiteiten en daarin lijkt steeds vaker geen plek meer voor Iveco, zeggen insiders tegen onder meer Bloomberg en Reuters.

CNH Industrial meldt zelf trots dat het dinsdag 3 september de New York Stock Exchange mag openen. Het is dan Capital Markets Day en CNH Industrial grijpt juist die dag aan om aan haar investeerders een ‘Strategic Business Plan’ te presenteren.

Een onderdeel van dat plan zou het afstoten van Iveco kunnen zijn. Daar refereerde CEO Richard Tobin vorig jaar al aan. Tobin is echter inmiddels vertrokken, maar ook sindsdien blijven er maar geruchten de kop opsteken over het afstoten van Iveco door CNH. De huidige CEO Hubertus Muehlhaeuser heeft ook toegegeven het portfolio van CNH Industrial kritisch te bekijken, maar hij zegt wel alle business als ‘core-business’ te beschouwen.

Het zou ook kunnen dat CNH Industrial voor Iveco een partner zoekt, zoals een andere truck- of autofabrikant. Insiders kijken daarbij nadrukkelijk naar Azië en dan vooral naar China. De nieuwe CEO van Iveco, Gerrit Marx, zei onlangs nog in TTM.nl magazine dat Iveco ook zonder partner concurrend kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer