ColliCare Logistics ook actief in Polen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ColliCare Logistics ook actief in Polen

ColliCare Logistics opent een nieuw kantoor met logistieke specialisten met lokale kennis in Gdynia. Het nieuwe kantoor focust zich op short sea oplossingen naar Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en deur-tot-deur diensten in heel Europa.

ColliCare Logistics is een innovatieve dienstverlener die verschillende logistieke diensten aanbiedt, waaronder zeevracht, spoorvracht, wegtransport in binnen- en buitenland, logistiek voor derden, luchtvracht, distributie en opslag. Het bedrijf richt zich op de totale goederenstroom, van producent tot eindgebruiker, en heeft in Nederland twee kantoren in Groningen en Maassluis.

De nieuwe afdeling in Polen zal concurrerende transportoplossingen aanbieden en geeft bedrijven de mogelijkheid het milieu beter te beschermen tijdens de transporten. De Poolse afdeling van ColliCare Logistics zal zee-, spoor-, weg- en multimodale vervoersoplossingen gaan aanbieden. Ook vanaf Nederland biedt ColliCare oplossingen aan voor zeevracht van en naar Polen.

Het Poolse team zal zijn klanten ook ondersteunen bij de inklaring. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de logistiek, vooral tussen Polen en Noorwegen, maar ook naar het Verenigd Koninkrijk en andere landen buiten de Europese Unie.

ColliCare Logistics richt zich op groene logistieke oplossingen. De transportdiensten van het Noorse bedrijf helpen om de uitstoot van vervuilende stoffen in de atmosfeer te verminderen. Zo kan de CO2e-uitstoot voor het vervoer van 1 container van Polen naar Noorwegen met maar liefst 71% worden verminderd als het vervoer over zee gebeurt in plaats van met een gewone vrachtwagen.

Daarnaast heeft ColliCare Logistics ervaring met het uitvoeren van spoordiensten van China naar Polen, met terminals in Sławków, Małaszewicze, en Gdynia. Dit maakt cross-docking en verdere distributie van goederen naar West-Europa en Scandinavië mogelijk via zee, weg en spoor.

De logistieke diensten per spoor en over zee die in Polen worden aangeboden, zullen worden aangevuld met wegvervoer. De combinatie van deze mogelijkheden, het zogenaamde multimodale vervoer, geeft uitstekende verbindingen met West-Europa (Nederland, België, enz.), met een betrouwbare en efficiënte dienstverlening.

Er is een nieuw team om te zorgen voor hun nieuwe en bestaande zakenpartners. Jesper Hansen is de nieuwe Managing Director Polen – heeft uitgebreide ervaring in de internationale logistiek en werkt al enkele jaren voor ColliCare Logistics in Noorwegen.

Jesper Hansen, ColliCare

Jesper Hansen: “We volgen de Poolse markt al jaren en we kennen hem zeer goed. De Poolse economie ontwikkelt zich dynamisch en heeft, naar onze mening, goede vooruitzichten. We werken al lange tijd samen met klanten uit Polen, maar voornamelijk vanuit ons Noorse hoofdkantoor. Nu bouwen we aan ons team van onze lokale specialisten in Gdynia om nog toegankelijker te zijn voor Poolse klanten en hen moderne, milieuvriendelijke transportoplossingen te bieden naar Scandinavië en de rest van de wereld.”

ColliCare Logistics werd opgericht in 2007. Het is een van de grootste in zijn sector in Noorwegen en ontwikkelt zich dynamisch in de richting van slimme logistiek en milieuvriendelijke oplossingen. Het bedrijf telt 600 werknemers, met kantoren in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Nederland, Letland, Litouwen, Italië, Turkije, India en China. Nu zijn er ook intelligente logistieke diensten beschikbaar voor Poolse bedrijven. Het bedrijf is sterk gericht op groene logistieke diensten. ColliCare kreeg de gouden medaille van EcoVadis voor zijn acties voor duurzame ontwikkeling. Het bedrijf neemt ook deel aan het Green Shipping Program om ’s werelds meest efficiënte en milieuvriendelijke scheepvaart tot stand te brengen.a

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer