fbpx Ga naar hoofdinhoud

Compensatie transitievergoeding mogelijk bij ontslag wegens langdurige ziekte

Dinsdag is bekend gemaakt dat werkgevers die een werknemer wegens langdurige ziekte ontslagen hebben vanaf 1 april 2020 compensatie kunnen ontvangen voor de door hen betaalde transitievergoeding. Dat meldt TLN.

​De wet die dat regelt was al eerder aangenomen, maar dinsdag is bekend gemaakt dat dit onderdeel van die wet per 1 april 2020 in werking treedt. Daarnaast is de Regeling compensatie transitievergoeding in de Staatscourant verschenen. Die regeling is een uitwerking van de wet waarin de compensatieregeling na langdurige ziekte wordt geregeld.

Het belangrijkste van deze regeling is dat die de termijnen noemt waarin de aanvragen om compensatie bij het UWV ingediend moeten worden. Dat moet, voor gevallen waarin de transitievergoeding op of na 1 april 2020 betaald wordt, binnen 6 maanden na betaling van de transitievergoeding aan de werknemer gebeuren. Te late aanvragen worden afgewezen. Dat geldt overigens ook voor aanvragen die al ingediend worden voordat de werkgever de gehele vergoeding heeft betaald.

Omdat de wet terugwerkende kracht kent tot 1 juli 2015, is er voor de transitievergoedingen die voor 1 april 2020 betaald zijn/worden een aparte regeling getroffen. Daarvoor moet de compensatie voor 1 oktober 2020 aangevraagd zijn. Het indienen van de aanvraag kan vanaf 1 april 2020. ​

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer