Ga naar hoofdinhoud

Culina neemt International Road Ferry over

De Britse Culina Group neemt International Road Ferry (IRF) over. De voorwaarden van de overeenkomst, inclusief overnamesom, zijn niet bekendgemaakt.

International Road Ferry is een belangrijke speler op de transportmarkt met kantoren in Rotterdam, Grubbenvorst (Venlo), Felixstowe en Thetford en is gespecialiseerd in onbegeleid vervoer tussen Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Zwitserland, zowel volle ladingen als deelladingen.

Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in het onbegeleid vervoer van en naar deze markten en hun kennis, lokale kantoren en korte communicatielijnen garanderen een eersteklas en betrouwbare klantenservice.

Met deze overname versterkt Culina Group haar positie in de Europese logistieke sector aanzienlijk. International Road Ferry zal profiteren van het eigendom van de Groep dat zal zorgen voor investeringen en het behoud van banen terwijl het een ondernemersgeest meebrengt.

“International Road Ferry en Culina Group zijn complementaire bedrijven, beide zijn sterke organisaties met een welverdiende reputatie in de sector en hebben dezelfde waarden. Dit is een overname die gunstig zal zijn voor zowel onze medewerkers als onze klanten, terwijl Culina Group een belangrijke speler wordt in het Europese transport”, aldus Thomas van Mourik, Culina Group CEO. “Het spreekt voor zich dat we een aantal uitstekende mensen, contracten en faciliteiten overnemen. Door deze verhuizing wordt ons Europese netwerk aanzienlijk uitgebreid en kunnen we profiteren van synergieën en efficiëntie die ons dienstenaanbod aan klanten nog verder zullen verbeteren.”

In de toekomst zal het business as usual zijn voor International Road Ferry, dat deel zal uitmaken van Culina Group’s Stobart Intermodal operatie geleid door Arthur Koutstaal als Managing Director. Raff Hustinx, Stobart Europe Managing Director, zal helpen met financiën en rapportage.

“Culina Group erkent dat het investeert in een zeer succesvol bedrijf met een eigen grote geest. Ons doel is nu ons groeitraject te ondersteunen met de toegevoegde infrastructuur en middelen van de totale Culina Group. De combinatie van onze twee activiteiten zal belangrijke mogelijkheden creëren om ons marktaandeel aanzienlijk te vergroten”, aldus Antoine Ligtvoet, CEO van International Road Ferry.

Het primaire doel van de Culina Group is ervoor te zorgen dat alle huidige en toekomstige klanten kunnen blijven profiteren van een toonaangevend serviceniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer