Ga naar hoofdinhoud

Daan Emons nieuwe CEO Emons Group

Daan Emons is sinds vorige maand de nieuwe CEO van Emons Group uit Milsbeek. Daan Emons is de derde generatie van de familie Emons die de eindverantwoordelijkheid bij het bedrijf heeft. Zijn vader Sjang Emons en opa Wim Emons gingen hem voor.

20151208 derde generatie in familiebedrijfWaar opa Wim in 1943 startte met Emons Transport, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot de Emons Group, een organisatie waarbij met vier divisies op innovatieve en specialistische wijze de markten worden benaderd. Het betreft onder andere Hofmans, waar men zich bezig houdt met het vervoeren en verwerken van champost (de compost die overblijft na het telen van champignons). Daarnaast is er Emons Cargo met het 2WIN-concept, waarbij door de inzet van een dubbellader 63 procent meer lading getransporteerd kan worden. Anhänger- und Fahrzeugbau Meierling in het Duitse Hagen is specialist in het maken van aluminium trailers en tot slot is er Van Huët Glastransport. Binnen deze divisie wordt op innovatieve en duurzame wijze glas vervoerd.

Daan vertelt over zichzelf: “Door de jaren heen ondervond ik de passie voor vrachtwagens, logistiek en al wat daarbij komt kijken aan den lijve, door mijn opa Wim en in nog grotere mate door mijn vader Sjang. Het kon dan ook niet anders dan dat ik ook in diezelfde wereld terecht zou komen.” Hij kan duidelijk aangeven waarom ook hij zijn hart verloren heeft aan het bedrijf: “Het mooie van de Emons Group is dat je, ongeacht welke divisie, ervaart dat innovatie en specialiseren in ons DNA zit. Duurzame oplossingen bedenken met en voor de klant en ook steeds proberen om dat ene stapje voor te blijven op onze concurrenten: dat zie je overal terug! De collega’s zijn stuk voor stuk gedreven mensen die met passie bezig zijn met hun vak: transport & logistiek!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer