Ga naar hoofdinhoud

Dachser neemt Transunion over

Logistiek dienstverlener Dachser neemt de Spaanse lucht- en zeevrachtexpediteur Transunion S.A. over. Het bedrijf telt 235 medewerkers. Naast de negen vestigingen in moederland Spanje is het bedrijf ook vertegenwoordigd in Turkije, Argentinië, Peru en Mexico.

Dachser“De overname van het Transunion-netwerk biedt onze klanten, naast de uitstekende aanwezigheid in Spanje en Turkije, nog beter toegang tot de Latijns-Amerikaanse markt”, aldus Thomas Reuter, verantwoordelijk voor de divisie Air & Sea Logistics van Dachser.

Het in 1978 opgerichte Transunion (TU) zal naar verwachting over 2012 een omzet van 95 miljoen euro behalen. “Wij zijn verheugd dat de eigenaarsfamilie van TU heeft besloten om de toekomst van het bedrijf vorm te geven als integraal onderdeel van Dachser”, zegt Reuter.

CEO Federico Camáñez van TU, die in het bijzonder de afgelopen twintig jaar betrokken was bij de internationale ontwikkeling van het bedrijf, ziet de fusie met Dachser zowel als een uitdaging als een kans voor klanten en medewerkers. Camáñez blijft tevens verantwoordelijk voor het management van de TU-groep en rapporteert rechtstreeks aan Thomas Reuter. Dachser is nu uitstekend vertegenwoordigd op de Spaanse markt, mede ook dankzij de overname van het Spaanse Azkar in december vorig jaar. Vrijwel alle facetten van de logistiek op het Iberisch schiereiland zijn nu gedekt.

“Dachser en TU zijn niet alleen een goede match als het gaat om het dienstenaanbod in lucht- en zeevracht. Ook hebben beide familiebedrijven een zelfde manier van denken”, aldus Reuter. Het huidige management en de medewerkers blijven hun klanten op dezelfde vakkundige wijze bedienen als voorheen. De twee bedrijven werken al meer dan vijftien jaar samen. Voor de eigenaren van TU is het van groot belang dat de toekomst van het bedrijf en haar medewerkers is veiliggesteld bij een groeiende logistiek dienstverlener als Dachser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer