Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker breidt uit naar Kaukasus en Centraal-Azië

DB Schenker breidt zijn wereldwijde netwerk uit met acht eigen landenorganisaties in de regio Kaukasus en Centraal-Azië. De geïntegreerd logistiek dienstverlener ziet groeimogelijkheden in de regio, die zich op het kruispunt van belangrijke handelsroutes bevindt en als hub en economische brug tussen Azië en Europa fungeert.

“Deze regio biedt enorme kansen die we willen integreren in ons Europese en wereldwijde netwerk. De lokale aanwezigheid geeft onze klanten toegang tot een nog groter transportnetwerk, onze uitstekende service en bewezen kwaliteit. Dit is een belangrijk signaal omdat we ons netwerk ook op duurzame wijze uitbreiden buiten de grenzen van Europa”, zegt Jochen Thewes, CEO van DB Schenker.

Een totaal van acht landen, die tot nu toe voornamelijk door logistieke partners zijn bediend, zal nu rechtstreeks door DB Schenker worden verzorgd. Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië en Tadzjikistan worden aan het netwerk van de logistiek dienstverlener toegevoegd.

DB Schenker neemt de eerste stap in Kazachstan, waar de operationele organisatie al is opgericht en vanaf januari 2020 wordt geïntegreerd in het DB Schenker-netwerk.

Azerbeidzjan is het volgende land waar in de komende twee maanden een lokaal agentschap wordt geïntegreerd in het DB Schenker-netwerk. Het nieuwe bedrijf heeft de potentie van een verzendvolume van vijf cijfers per jaar. In Georgië wil DB Schenker in 2020 een eigen landelijke organisatie opzetten. De marktontwikkeling van de andere landen zal in de loop van volgend jaar volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer