DB Schenker neemt USA Truck over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker neemt USA Truck over

DB Schenker neemt het Amerikaanse USA Truck over. DB Schenker neemt alle aandelen van USA Truck over voor een totaalbedrag van circa 435 miljoen US dollar, circa 31,72 dollar per aandeel. Met het samengaan willen de twee bedrijven ‘de toonaangevende leverancier van transportoplossingen in Noord-Amerika’ worden, aldus DB Schenker.

Om dit doel te bereiken is DB Schenker van plan om de marktpositie van USA Truck in Noord-Amerika uit te breiden nadat de transactie is afgerond. Het aanbod aan USA Trucks klanten zal worden uitgebreid met DB Schenkers wereldwijde logistieke expertise en met lucht- en zeevrachtdiensten. Tegelijkertijd zal USA Trucks netwerk in de VS en Mexico DB Schenkers diensten op het gebied van wereldwijd land-, lucht- en zeetransport en uitgebreide supply chain-oplossingen versterken.

USA Truck werd opgericht in 1983 en biedt capaciteitsoplossingen voor een brede klantenkring in Noord-Amerika. USA Truck zegt 2.100 werknemers te hebben, een vloot van ongeveer 1.900 vrachtwagens en partnerschappen met meer dan 36.000 actieve contractvervoerders. Met zijn netwerk van terminals in het oosten van de Verenigde Staten en zijn aanwezigheid in de hele VS kan USA Truck voldoen aan de “groeiende behoeften van zowel regionale als nationale klanten”, aldus DB Schenker.

DB Schenker zei dat de prijs per aandeel 31,72 US dollar is. Dit waardeert USA Truck op ongeveer $435 miljoen, dit is inclusief cash en overgenomen schuld, aldus DB Schenker. De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van USA Truck, is afhankelijk van bepaalde regelgevende beoordelingen en goedkeuringen en de vervulling van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van USA Truck. Na afronding van de transactie, die volgens de partijen eind 2022 zal plaatsvinden, zal de notering van USA Truck aan de Nasdaq Global Select Market worden geschrapt. De transactie is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde, aldus DB Schenker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer