Definitief: Hyzon koopt Hyzon van Holthausen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Definitief: Hyzon koopt Hyzon van Holthausen

Hyzon Motors Inc. koopt de resterende 49,5 procent van de aandelen van Hyzon Motors Europe van Holthausen Clean Technology Investments. De 1.485.000 aandelen worden eigendom van het Amerikaanse moederbedrijf voor een totaalbedrag van 5,52 miljoen euro. De transactie volgt op het uiteenvallen van de samenwerking tussen Hyzon en Holthausen eerder deze maand.

De voortzetting van Hyzon Motors Europe geeft aan dat Hyzon Motors nog altijd gelooft in een concurrerende marktpositie voor de Hyzon waterstoftrucks. Daartoe gaat het de eerder geconstateerde ‘operationele inefficiency’ corrigeren en de strategie aanpassen. Dat moet bijdragen aan een nieuwe groeistrategie voor de lange termijn in Europa.

“Deze overeenkomst is een positieve stap naar een herschikking van ons bedrijf, een verbetering van onze marktpositie en het creëren van meer waarde”, aldus Parker Meeks, President en Interim Chief Executive Officer van Hyzon. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname die operationele verbeteringen mogelijk maakt die essentieel zijn voor een organisatie van wereldklasse. Het zal ons in staat stellen om een hoogwaardige, gestandaardiseerde heavy-duty FCEV te introduceren, ter ondersteuning van de overgang van onze klanten naar CO2-neutraal vrachtvervoer.”

Het managementteam van Hyzon blijft gericht op de levering van zijn kern brandstofceltechnologie in een gestandaardiseerde toonaangevende cabine FCEV, het op de markt brengen van één initieel platform voor zware vrachtwagens en het mogelijk maken van de zero emissie doelstellingen van Hyzons klanten in de Europese regio. Holthausen zal zoals eerder bekend werd gemaakt nul-emissie trucks op maat blijven leveren.

“De overeenkomst van Hyzon met Holthausen toont de voortdurende inzet van beide bedrijven om ervoor te zorgen dat elk bedrijf goed gepositioneerd is om een nieuw tijdperk van innovatie en groei op te bouwen en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de Europese doelstellingen op het gebied van decarbonisatie. Wij blijven ons inzetten om de wereld te helpen het transport CO2-neutraal te maken door middel van speciale vrachtwagens met nulemissie”, aldus Carl Holthausen, Chief Technology Officer van Holthausen.   

De transactie zal naar verwachting op of voor 31 december 2022 worden afgerond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer