Ga naar hoofdinhoud

DFDS neemt familiebedrijf McBurney over

DFDS breidt haar logistieke netwerk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland uit met de overname van het familiebedrijf McBurney Transport Group over. Met de overname is een geldbedrag van ruim 161 miljoen euro gemoeid.

Met de overname van McBurney Transport Group breidt DFDS zijn netwerk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland uit en sluit het diensten aan op Europa en Turkije, waar DFDS actief is.

McBurney Transport Group is gevestigd in Noord-Ierland met meer dan 800 werknemers en bedient winkelketens, supermarkten en voedselproducenten met temperatuur gecontroleerde en niet-gekoelde magazijnen en meerdere strategisch gelegen depots in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De groep heeft een vloot van ongeveer 400 vrachtwagens en 1360 opleggers, waaronder 955 koelwagens.

Torben Carlsen, CEO van DFDS zegt: “DFDS is toegewijd aan het bedienen van de Britse en Ierse markten met betrouwbare en efficiënte transport- en logistieke diensten. Wij verbinden onze Britse en Ierse diensten steeds belangrijker met de rest van Europa via ons uitgebreide netwerk. Met de overname van de McBurney Transport Group vergroten we het bereik van ons klantenaanbod, met name richting de veerkrachtige voedingssector.” Norman McBurney OBE, de oprichter van McBurney Transport Groups, vult aan: “Door onderdeel te worden van DFDS krijgen we toegang tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Ik ben er zeker van dat de bredere marktdekking, inclusief de toegang tot het uitgebreide transportnetwerk van DFDS, ten goede zal komen aan onze vele langdurige klanten. Ik ben ervan overtuigd dat onze vele trouwe en toegewijde medewerkers zich na deze transactie comfortabel en gelukkig zullen voelen.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties. Na goedkeuring zal de McBurney Transport Group integreren met DFDS cold chain UK & Ireland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer