DFDS neemt ICT Logistics over voor Oost-Europese groei • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DFDS neemt ICT Logistics over voor Oost-Europese groei

DFDS heeft afgelopen week het Deense expeditiebedrijf ICT Logistics overgenomen. ICT is opgericht in 1997 en DFDS had sinds 2003 al 19,9%  procent van de aandelen in handen. Met de volledige overname wil DFDS haar positie op de Oost-Europese markt versterken en ontwikkelen. Daarmee kan het uitbreiden naar de Baltische staten en omringende landen.

Niklas Andersson, Executive Vice President en Head of Logistics Division bij DFDS: “ICT Logistics verbetert ons aanbod aan klanten die handelen met Oost-Europa aanzienlijk. De uitbreiding van ons logistieke netwerk vormt ook een aanvulling op ons Baltische ferryroutenetwerk. ICT heeft ook een sterk engagement voor duurzaamheid – en net als DFDS – delen ze een engagement voor de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.”

ICT vervoert vol- en deelladingen tussen Oost- en West-Europa via weg, lucht, zee, rivier en spoor. Hun diensten omvatten overmaatse vracht, opslag, distributie en douane-inklaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en ICT heeft andere kantoren in Duitsland, Letland, Litouwen, Roemenië, Rusland, Oekraïne, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. ICT Logistics heeft een vloot van ongeveer 600 trailers en 20 vrachtwagens. Ze hebben 80 mensen in dienst en hebben een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer