Ga naar hoofdinhoud

DFDS wil Ekol Logistics overnemen

DFDS is van plan de Turkse logistiek dienstverlener Ekol Logistics over te nemen. DFDS exploiteert sinds 2018 een netwerk van vrachtferry’s in het Middellandse Zeegebied. Gezien de geopolitieke ontwikkelingen en de veiligheid en stabiliteit van de toeleveringsketen verwacht DFDS dat de productiecapaciteit van Turkije en de handel met Europa de komende jaren zullen blijven groeien.

Om klanten het beste te kunnen bieden in deze marktontwikkelingen, is DFDS een strategische dialoog gestart met Ekol Logistics, om een mogelijke overname van de internationale wegvervoersactiviteiten van het bedrijf te onderzoeken. Een dergelijke combinatie van ferry- en logistieke activiteiten in het Middellandse Zeegebied zou een goede afspiegeling zijn van het Noord-Europese bedrijfsmodel van DFDS.

Om een efficiënte strategische dialoog voor alle belanghebbenden te waarborgen, is een aanvraag ingediend bij de Turkse mededingingsautoriteiten om hun standpunt over een mogelijke overname te vernemen. In Turkije is het gebruikelijk en mogelijk om goedkeuring te vragen voordat de transactievoorwaarden en -documenten zijn afgerond.

Elke mogelijke transactie in het kader van de strategische dialoog met Ekol Logistics wacht onder meer op het resultaat van het dossier bij de Turkse mededingingsautoriteiten en de goedkeuring van de transactievoorwaarden door de raad van bestuur.

Het bedrijfsonderdeel Middellandse Zee van DFDS exploiteert een netwerk van ferryroutes tussen Turkije en Europa. De routes vervoeren voornamelijk onbegeleide trailers voor Turkse expediteurs en vervoerders. Vanuit de havens van Triëst en Sête worden spoordiensten aangeboden naar bestemmingen in Europa.

De internationale activiteiten van Ekol Logistics zijn gericht op het aanbieden van transport- en logistieke oplossingen voor vracht tussen Turkije en Europa. Dit omvat expeditie, vervoer, opslag, douaneafhandeling en supply chain management. Tot de belangrijkste klanten behoren ondernemingen uit de auto- en textielsector. De inkomsten van de internationale activiteiten van Ekol Logistics bedragen ongeveer 430 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer