Ga naar hoofdinhoud

DHL versterkt zich met Italiaanse Post als partner

Deutsche Post DHL Group (DHL) en Poste Italiane S.p.A. (Poste Italiane) ondertekenen een strategisch partnerschap op de Italiaanse en internationale pakketmarkt.

De overeenkomst is gebaseerd op vier kernpunten. DHL eCommerce Solutions zal de bezorging van pakketten van Poste Italiane naar Europese bestemmingen beheren, DHL Express en Poste Italiane zullen Italiaanse klanten meer keuze en flexibiliteit bieden voor hoogwaardige wereldwijde expresdiensten via hun netwerken, Poste Italiane zal pakketten van DHL eCommerce Solutions en DHL Parcel Germany naar Italië verzenden en Poste Italiane en DHL eCommerce Solutions zullen investeren in een joint venture om een modern en duurzaam netwerk van pakketlockers in Italië op te zetten.

Dr. Tobias Meyer, bestuursvoorzitter DHL Group (links) en Matteo Del Fante, CEO Poste Italiane

“Door de buitengewone nationale infrastructuur en het potentieel van Poste Italiane op de internationale markten te combineren met ons wereldwijde netwerk en onze expertise op het gebied van internationale handel, zullen wij onze sterke punten kunnen benutten in een werkelijk effectief partnerschap. E-commerce is niet alleen een van de vier megatrends die in onze groepsstrategie worden genoemd, maar ook een van de grootste groeimotoren voor onze activiteiten. Wij geloven dat ons partnerschap de klanten de hoogste kwaliteit zal bieden en zal voldoen aan de groeiende vraag naar efficiënte en duurzame oplossingen”, aldus Tobias Meyer, voorgedragen CEO van Deutsche Post DHL Group.

Matteo Del Fante, CEO en General Manager van Poste Italiane, licht toe: “Deze belangrijke overeenkomst is een nieuwe bouwsteen in onze strategische transformatie tot een volwaardig logistiek bedrijf, dat onze klanten een gamma producten aanbiedt die specifiek gericht zijn op de internationale markten. Ons leiderschap staat in dienst van Italië, waarvan de economie van oudsher gericht is op internationale handel. DHL is de ideale partner om onze klanten optimaal te verbinden met de internationale markten, met inkomende en uitgaande leveringsopties en een geavanceerd geautomatiseerd lockernetwerk, naast de bestaande e-commerceoplossingen.”

Poste Italiane en DHL brengen hun individuele sterke punten en ervaring in het partnerschap in. Dankzij het grote netwerk van servicepunten van Poste Italiane zullen Italiaanse klanten spoedzendingen kunnen versturen via het wereldwijde DHL Express-netwerk door ze af te geven bij de servicepunten van Poste Italiane. Bovendien zal DHL eCommerce Solutions samen met Poste Italiane op belangrijke locaties in Italië moderne en duurzame pakketkluizen met gebruiksvriendelijke interfaces installeren. Bovendien zal DHL eCommerce Solutions Poste Italiane ondersteunen door pakketten te leveren via zijn Europese netwerk en zal Poste Italiane DHL eCommerce Solutions ondersteunen door pakketten te leveren in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer