Ga naar hoofdinhoud

Directeur CBR stapt op

Petra Delsing, directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), ziet af van een herbenoeming voor een tweede termijn als algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), die volgend jaar zou moeten ingaan. Delsing maakt haar vertrek bekend temidden van grote zorg rond de gang van zaken bij CBR.

Petra Delsing heeft als eindverantwoordelijke voor de gehele organisatie van het CBR besloten niet langer in aanmerking te willen komen voor een tweede termijn als algemeen directeur. Zij zal tot haar vertrek verantwoordelijk worden voor een aantal cruciale dossiers op het gebied van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid in Nederland.

COO Jan Jurgen Huizing wordt binnen het CBR eindverantwoordelijk voor de divisie Rijgeschiktheid. Klanten van deze divisie worden de afgelopen maanden geconfronteerd met oplopende doorlooptijden bij de verlenging en aanvraag van nieuwe rijbewijzen. Dit komt door een toegenomen aantal aanvragen voor een Gezondheidsverklaring, gecombineerd met vertraging in de vernieuwing van het systeem en een tekort aan artsen.

Voorzitter Jan Mengelers van de Raad van Toezicht: “Wij zijn Petra erkentelijk voor hetgeen zij de afgelopen jaren met het CBR heeft bereikt. Zij slaagde erin van deze organisatie een meer toekomstgerichte organisatie te maken. Ook hebben we respect voor de keuze die zij maakt. Het getuigt van moed dat zij deze beslissing heeft genomen”.

Petra Delsing werd in mei 2016 door de toenmalige minister van Infrastructuur en Waterstaat benoemd tot algemeen directeur.

Het CBR waarschuwt sinds medio 2018 voor lange doorlooptijden bij de medische beoordelingen. In sommige gevallen loopt de wachttijd op tot wel zes maanden of langer. De lange wachttijd komt door de combinatie van de gestegen marktvraag, beperkte medische capaciteit en een ingrijpende vernieuwing van werken en bijhorend ICT-systeem. De ontstane situatie zorgt voor veel onrust bij chauffeurs die hun rijbewijs niet tijdig kunnen vernieuwen. De ombudsman noemde de basis van de CBR al ‘niet in orde’.

2 reacties op “Directeur CBR stapt op

  • Een simpele oplossing: verleng de einddatum van alle rijbewijzen met bv. 4 maanden.
    Dit kan als tijdelijke maatregel in kranten, TV etc. gecommuniceerd worden.
    Als de problemen opgelost zijn kan de maatregel weer ingetrokken worden.
    Hiermee voorkom je dat mensen gedupeerd worden door het onvermogen van CBR.

  • Wim Groothoff

    Bedanken voor wat ze heeft gepresteerd een puinhoop gecreëerd dat heeft ze beroepschauffeurs die hun werk niet kunnen uitoefenen omdat ze hun rijbewijs niet verlengd krijgen binnen een normale aanvaardbare tijd schamen zou ze zich moeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer