Ga naar hoofdinhoud

DLG opent kantoor en crossdockcentrum in Maasdijk

Logistiek dienstverlener DLG heeft een nieuw kantoor in gebruik genomen in Maasdijk. Het kantoor komt bij het nieuwe crossdockcentrum met 30 docks dat eind vorig jaar al operationeel werd. Dagelijks worden hier verse producten overgeladen om vervolgens met de ferry naar het Verenigd Koninkrijk vervoerd te worden.

Eind 2022 werd dit nieuwe crossdock centrum al in gebruik genomen, maar sinds februari 2023 is nu ook het vernieuwde kantoorpand van DLG in Maasdijk gereed. Dat betekent dat DLG sinds kort weer terug is op de vertrouwde stek aan de Transportweg.

Een verbouwing is een hele klus maar DLG heeft die uitgevoerd met oog voor duurzaamheid. Het dak is voorzien van 1518 zonnepanelen en de straatklinkers zijn hergebruikt. Het bestaande kantoor is behouden gebleven, maar is compleet gerenoveerd en voldoet daarmee volledig aan de huidige normen op het gebied van energie- en klimaatbeheersing.

De medewerkers van DLG hebben inmiddels hun intrek genomen in het nieuwe kantoor, dat een frisse inrichting heeft gekregen volgens DLG kleuren. Bij aankomst worden bezoekers begroet door een bekend gezicht. De adelaar die al sinds 1994 voor het kantoorpand staat, heeft zijn plek bij de entree behouden. Je ziet de adelaar ook terug in het logo van DLG, de ‘Veagle’, dat bij de fusie in 2019 is ontstaan uit de logo’s van Visbeen, Post-Kogeko en DailyFresh Logistics.

Ondertussen is ook het kantoor in Nieuwe-Tonge geschilderd en van nieuw meubilair voorzien, zodat beide locaties nu dezelfde uitstraling hebben.

Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft DLG een nieuwe vestiging. In februari 2022 is er een nieuwe standplaatslocatie voor 30 trucks in Cranford betrokken, direct gelegen langs de snelweg A14. Recent is daar een eigen DLG kantoor aan toegevoegd en daarmee is het plaatje volgens DLG nu compleet.

In Bury St. Edmunds, de andere standplaatslocatie met een eigen kantoor in de buurt van de ferry terminals Harwich en Felixstowe, is het aantal trucks onlangs verhoogd van 3 naar 15. Deze worden daar 7 dagen per week en soms zelfs dag en nacht ingezet.

Dat betekent dat men de vrachtwagens van DLG ook steeds vaker in het Verenigd Koninkrjk gaat tegenkomen en dat de dienstverlening weer iets is verbeterd. “De Brexitregels hebben ervoor gezorgd dat het transport tussen het continent en het Verenigd Koninkrijk ingewikkeld is geworden. Wij hebben hier inmiddels veel kennis van en ondersteunen klanten in de afwikkeling van alle douane gerelateerde formaliteiten, zodat zij hier zelf niet naar om hoeven te kijken”, aldus DLG op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer