Don Trucking en AK Transport samen in wegtransport vanuit China en Pakistan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Don Trucking en AK Transport samen in wegtransport vanuit China en Pakistan

Don Trucking uit Ulft en AK Transport LLC, een van de grootste vervoerders uit Pakistan, zijn een joint venture-overeenkomst aangegaan. De samenwerking gaat zich focussen om producten vanuit China en Pakistan efficiënter, sneller en goedkoper in containers naar het Europese vasteland te vervoeren via een nieuw wegennetwerk, de CPEC route (China Pakistan Economic Corridor).

Deze route loopt vanaf de Chinese grens door Pakistan naar de havens van Gawadar en Karachi. Dit nieuwe wegennetwerk moet de regio een flinke impuls geven, op zowel infrastructurele basis als werkgelegenheid.

Gebruikmakend van de CPEC route zullen een groot deel van de deep sea containers gebruikt voor het vervoer van goederen uit China en Pakistan via de weg worden vervoerd. Dit verkort de transportduur met enkele dagen. Vanaf de havens in Pakistan begint vervolgens de zeevaart direct bij de Golf van Aden, en gaat via het Suez kanaal naar diverse Europese havens. De containers worden vervolgens door Don Trucking naar hun eindbestemming gebracht. De Rotterdamse haven is en blijft het belangrijkste omslagpunt.

Hassan Ahmed (links) en Don de Jong zetten de handtekeningen.

Om de nieuwe chauffeurs optimaal voor te bereiden gaan beide organisaties ook een truck simulator ontwikkelen, met als doel om alle nieuwe chauffeurs bewust te maken van niet zowel verkeersveiligheid als energiebesparend rijden, om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

Don de Jong, directeur Don Trucking en Hassan Ahmed, directeur AK Transport LLC, zijn enthousiast over de samenwerking, die vorige week woensdag officieel is ondertekend. Don de Jong: “We moeten niet onnodig slepen met spullen, dat is niet efficiënt en niet goed voor het milieu.”

Voor Don Trucking rijden er nu 146 wagens, waarvan 10 ingezet worden voor deep sea containers. Een snel groeiend deel van de vloot voldoet al aan de milieueisen van de toekomst en rijdt reeds op LNG. Don Trucking houdt de ontwikkeling van waterstof als energiebron nauwlettend in de gaten. In de toekomst wil de organisatie groeien met als belangrijke pijler de CO2 uitstoot met tenminste 30 procent te reduceren vóór 2030.

AK Transport is gegroeid naar 342 wagens en wil in de toekomst meer waarde bieden voor Pakistan alsmede haar internationale activiteiten verder ontwikkelen. Zo zet AK Transport zich in voor haar medewerkers en jong talent uit de regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer