DP World wil Imperial Logistics overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DP World wil Imperial Logistics overnemen

DP World, een logistiek dienstverlener uit de Verenigde Arabische Emiraten, kondigt een overnamebod aan op Imperial Logistics, een logistieke dienstverlener die resideert in Zuid-Afrika en een sterke marktvertegenwoordiging heeft in Afrika, maar ook in delen van Europa. De overname zal de capaciteiten van DP World versterken, vooral in Afrika, voortbouwend op zijn uitgebreide infrastructuur van havens, terminals en economische zones. Met de voorgenomen transactie is een bedrag van 749 miljoen euro gemoeid.

Imperial is een leverancier van logistieke en markttoegangsoplossingen die aanwezig is in 25 landen, waaronder een aanzienlijke aanwezigheid op de snelgroeiende Afrikaanse markt. De groep richt zich op snelgroeiende sectoren, waaronder gezondheidszorg, consumptiegoederen, auto’s, chemicaliën, industriële producten en grondstoffen. DP World heeft onder meer twee vestigingen in en rond de haven van Rotterdam en is ook actief in de haven van Antwerpen.

De overname van Imperial zal DP World nieuwe capaciteiten geven, vooral in Afrika. Door de bedrijven te combineren ontstaat volgens DP het beste netwerk van het continent op het gebied van binnenvaartlogistiek, havens & terminals, economische zones en maritieme logistiek. DP World wil de connectiviteit tussen Afrikaanse producenten langs snelgroeiende handelsroutes naar de rest van de wereld verbeteren.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, Group Chairman en CEO, DP World: “De overname van Imperial zal DP World helpen om betere en efficiëntere bevoorradingsketens op te bouwen voor de eigenaars van vracht, vooral in Afrika. De activiteiten van Imperial zijn complementair met ons netwerk van havens, terminals en logistieke operaties op het continent. Net als DP World zijn de mensen van Imperial onze grootste troef, en wij kijken ernaar uit om de werknemers van Imperial in het team van DP World te verwelkomen zodra de transactie succesvol is afgerond.”

Mohammed Akoojee, Group Chief Executive Officer van Imperial Logistics, verklaarde: “Deze transactie zal waardeverhogend zijn voor Imperial, aangezien de onderneming zal profiteren van DP World’s toonaangevende technologie, wereldwijde netwerken en belangrijke volumes aan handelsroutes, terwijl ze ons tegelijkertijd in staat stelt om voort te bouwen aan onze strategische en groeiambities voor ‘Gateway to Africa’. Door de infrastructuur van wereldklasse van DP World, zoals zijn investeringen in en expertise in havens op het Afrikaanse continent, te combineren met de logistieke en markttoegangsplatformen van Imperial, kunnen wij geïntegreerde end-to-endoplossingen bieden langs belangrijke handelsroutes naar en vanuit Afrika, ook om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verhogen en uiteindelijk de waarde voor alle belanghebbenden te vergroten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer