E. van Wijk Forwarding verhuist naar Almelo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

E. van Wijk Forwarding verhuist naar Almelo

E. van Wijk Forwarding verhuist begin 2022 naar haar nieuwe logistieke centrum van ruim 7000 m2. De nieuwe locatie ligt op het XL Businesspark Twente in Almelo. Dit magazijn biedt meer dan 7000 m2 opslagruimte en heeft acht laaddocks. Door de strategische ligging tussen de A35 en het Twentekanaal is de locatie buitengewoon goed te bereiken voor zowel wegtransport als voor de binnenvaart. Vanuit deze nieuwe locatie zal E. van Wijk zowel de forwarding, als warehouse-activiteiten onder één dak verder ontplooien.

TwenPack, de e-fulfilment specialist onder E. van Wijk Forwarding, verhuist als eerste naar de nieuwe locatie. TwenPack biedt B2B e-commerce winkels de mogelijkheid om alle warehousing- en transportdiensten uit te besteden. Door deze specialistische vorm van logistieke dienstverlening kunnen eigenaren van B2B-webshops zich volledig focussen op hun producten en klantenservice. Naast e-fulfilment zal het nieuwe warehouse ook fungeren als op- en overslag locatie voor andere type klanten alsmede interne stromen binnen de E. van Wijk Group.

De overige zusterbedrijven binnen de expeditie groep zullen begin 2022 toetreden. Dit zijn Twentepoort Logistiek, Twentrex, Cargorilla Logistics, Himex Logistics en Rugo Logistics. Alle namen vallen onder E. van Wijk Forwarding als onderdeel van E. van Wijk Group. Daarbij kent elk bedrijf haar eigen specialisme, veelal met een internationaal karakter waarbij elke modaliteit tot de mogelijkheden behoort. “Het centraliseren van onze bedrijven op één logistieke toplocatie zal bijdragen aan onze groeiambities. Met deze stap voorwaarts zullen wij de bundeling van onze individuele specialismes kracht bijzetten en onze klanten zo voorzien van een full-service dienstverlening”, zegt Gerwin Teunis, commercieel manager E. van Wijk Forwarding. “Met deze bundeling van onze krachten zijn wij tevens in staat om de interne logistieke stromen te optimaliseren en zo een slag in zowel efficiëntie, áls CO2 reductie te realiseren”, voegt Emiel Mensink, Operationeel Manager, hier aan toe.  

E. van Wijk Group biedt met een vloot van ruim 350 vrachtauto’s internationale logistieke oplossingen voor een breed scala aan klanten. Met vestigingen in Nederland, Polen, Roemenië en Oekraïne biedt E. van Wijk dekking voor de gehele (Oost)Europese markt. In een recent persbericht werd de nieuwe strategie van de groep aangekondigd; E. van Wijk Group start 2022 met één duidelijke uniforme strategie. Alle leden van de groep zijn verenigd door vijf duidelijke pijlers: klantensucces, duurzame logistiek, continuïteit, slim gebruik van data en bekwame en gepassioneerde medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer