Ga naar hoofdinhoud

EB Trans neemt Luxemburgse tak Schenk Tanktransport over

Het Franse transportconcern EB Trans neemt met terugwerkende kracht per 1 januari jl. Schenk Luxembourg S.A., de Luxemburgse tak van het Nederlandse Schenk Tanktransport over. 35 tankwagens en 100 medewerkers gaan over naar Trasolux, een dochteronderneming van EB Trans.

Dat meldt EB Trans zelf op LinkedIn. De overname is inmiddels goedgekeurd en tegenover het Belgische vakblad Transportmedia bevestigt directeur Arjan Schenk de overname. “De belangrijkste reden voor dit besluit is dat Schenk constateerde dat de markt voor motorbrandstoffen in Luxemburg niet groeit, maar stabiliseert, dan wel licht krimpt en dat Schenk geen mogelijkheden ziet om alternatieve markten in het geografische gebied rond Luxemburg te bedienen”, aldus Schenk. “In andere landen waar Schenk actief is in het transport van motorbrandstoffen, zoals Nederland en België, zijn er wel mogelijkheden om uit te breiden in markten die Schenk bedient, zoals het transport van industriële gassen, chemicaliën en food.”

Schenk draagt circa 35 tankwagens over aan Trasolux. Ook gaan er 100 medewerkers over naar de EB Trans Groep. Die telt nu 2500 voertuigen en 3900 werknemers in 14 landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer