Eijgenhuijsen Precisievervoer overgenomen door Elanders • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eijgenhuijsen Precisievervoer overgenomen door Elanders

Het Zweedse Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie en haar dochteronderneming Eijgenhuijsen Precisievervoer over. Daarmee versterkt de Zweedse groep haar divisie Supply Chain Solutions. Eijgenhuijsen wordt samengevoegd met Elanders’ logistieke dochterbedrijf LGI Netherlands.

Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is een toonaangevende speler op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een uitgebreid palet aan diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de office en grafische industrie, de medische sector, ICT, horeca en retail.

Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep (vlak bij Schiphol) afgehandeld. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten.

Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaal transport, en alle waarde toevoegende activiteiten voor hightech-apparatuur.  Van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kunnen bestaande en nieuwe klanten uit sectoren waarin LGI Netherlands sterk is een nóg betere dienstverlening verwachten. Dat biedt kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer