Er valt niet te werken? Meld het bij het UVW • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Er valt niet te werken? Meld het bij het UVW

Door de bijna arctische omstandigheden op de weg is het niet voor alle ondernemers in het beroepsgoederenvervoer mogelijk hun werk te doen. Als je niet goed kunt werken, moet je dat snel melden bij het UWV! Dat raadt TLN aan.

De CAO Beroepsgoederenvervoer heeft een speciaal artikel voor omstandigheden als deze. Artikel 14 CAO gaat over onwerkbaar weer. Dat artikel moest per januari 2020 gewijzigd worden aangezien de wet is aangepast. Kan er door vorst, ijzel of sneeuw niet worden gewerkt, dan moet op de eerste dag dat er niet gewerkt kan worden voor 10:00 uur een melding worden gedaan bij UWV.  Ook voor iedere volgende dag dat er niet gewerkt kan worden moet er een melding gedaan worden. Let op: met terugwerkende kracht melden kan niet!

Hier moet je de melding doen:  Melden verzuim wegens onwerkbaar weer | UWV | Werkgevers

Voor vorst, ijzel of sneeuw zijn er twee wachtdagen waarin het normale loon moet worden doorbetaald. Dat is inclusief overwerk. Voor de werknemers waar een WW uitkering voor is aangevraagd wegens onwerkbaar weer geldt dat de werkgever deze WW uitkering aanvult met 25% van het dagloon van de werknemer gedurende 8 werkdagen.

UWV heeft het er erg druk mee, dat is ook te zien op de website van UWV. Kom je er niet doorheen, doe dan een telefonische melding van onwerkbaar weer via het werkgeversnummer van UWV:  088 – 898 92 95. Noteer wanneer je gebeld hebt en met wie je gesproken hebt.

marketing office working business
Photo by Negative Space on Pexels.com

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer