Europa Road aan de slag in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europa Road aan de slag in Nederland

Transportbedrijf Europa Road heeft na meer dan een jaar voorbereiding een kantoor in Rotterdam geopend. Europa Road is de wegtransporttak van het Britse Europa Worldwide Group.

Europa Road ging op 1 februari van start in Rotterdam met een team van 10 personen en wordt geleid door Guy Dunmow (voorheen Branch Manager voor Europa in Bristol) en Dirk Van Thillo, die samen meer dan 60 jaar ervaring in de sector hebben.

Europa Road biedt wegtransport op Europa. Het bedrijf is al aanwezig in België met Europa Road.  Europa brengt zijn gespecialiseerde diensten dichter bij Nederlandse bedrijven, die op zoek zijn naar flexibele en soepele logistieke opties voor goederen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het wereldwijd opererende Europa Road heeft ambitieuze plannen voor verdere investeringen, ondanks de economische situatie, en gelooft dat het verbeteren van de logistieke capaciteit en mogelijkheden voor een groeiend aantal lokale bedrijven hen zal helpen navigeren op een veranderende markt.

Europa’s wegvrachtdivisie is uitgegroeid van een van de eersten die expresdiensten naar het Europese vasteland opzette tot een leider in het optimaliseren van de goederenstroom tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

Nederland, dat in de Logistics Performance Index van de Wereldbank regelmatig op de eerste plaats staat als logistieke bestemming in Europa, heeft zeer efficiënte zeehavens en een uitstekende logistieke infrastructuur.   Europa breidt zijn diensten nu uit naar Nederlandse bedrijven.

Europa biedt vele keuzemogelijkheden voor vrachtvervoer over de weg, met Groupage, Part Load en Full Load diensten die de goederenstroom tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk optimaliseren.  Deze worden ondersteund door het succesvolle DDP-product, dat douane-expertise biedt voor een probleemloze levering van zendingen na Brexit. 

Guy Dunmow (links) en Dirk van Thillo

Carlo Turner, Non-Network and Continent Director: “We zijn verheugd een nieuwe vestiging te openen om lokale bedrijven te ondersteunen.  Nederland is een belangrijke locatie voor logistiek, waarvan algemeen wordt gemeld dat het de op een na grootste importbestemming en de op een na grootste exporteur is, dus dit is de perfecte locatie voor onze bewezen transportoplossing.  We hebben al 400 trailers puur voor de Benelux-VK-handel, met meer dan 22.000 overtochten per jaar, dus we zijn optimaal geplaatst om het goederenverkeer tussen Nederland en het VK te verzorgen.”

Andrew Baxter, Chief Executive van Europa: “Dit is een belangrijke investering voor Europa nu we ons tweede team op het Europese vasteland lanceren.  Met lokale douane-experts in België en het VK, en nu ook in Nederland, zijn we uitstekend gepositioneerd voor klanten die vanuit Nederland naar het VK willen exporteren.”

Europa Road heeft 5 miljoen Britse  pond geïnvesteerd in zijn innovatieve DDP-product, Europa Flow, dat na de Brexit een probleemloze goederenstroom tussen de EU en het VK mogelijk maakt. De groep heeft meer dan 1.300 mensen in dienst met 19 verkoopkantoren in het VK en de Republiek Ierland, plus Europese teams in België en Nederland en internationaal in Hong Kong, China en de VAE. De wereldwijde operator meldde onlangs een recordomzet van 316 miljoen pond voor de afgelopen 12 maanden, vanaf augustus 2022, en blijft op schema met zijn ambitieuze investeringsprogramma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer