‘Extra vestiging in Eemshaven bij komst nieuwe ferry’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Extra vestiging in Eemshaven bij komst nieuwe ferry’

Logistiek dienstverlener Lubbers Logistics uit Schoonebeek overweegt serieus om de beoogde veerdienst van Eemshaven naar Rosyth in te plannen in haar logistieke activiteiten. Er wordt zelfs gedacht aan nieuwe vestigingen in Eemshaven en Edinburgh. Dat meldt RTV Drenthe.

Lubbers Logistics, vorig jaar nog prominent in TTM.nl magazine, gebruikt voor transport naar het Verenigd Koninkrijk nu vaak de ferry IJmuiden-Newcastle, maar kijkt met interesse naar de plannen van het Schotse bedrijf TEC-Farragon.

Commercieel directeur André Mulder: ” Vanuit IJmuiden komen we nu in noordelijk Engeland aan. Een deel van die route wordt overbodig als we vanuit de Eemshaven kunnen varen.” Hij zegt het gebruik van de ferry Eemshaven-Rosyth serieus te overwegen en dan de hele infrastructuur rond de Noordzee te gaan evalueren. Een vrachtwagen die niet in Newcastle maar in Rosyth van de boot komt, hoeft drie uur minder te rijden. De echte tijdswinst is echter ook afhankelijk van vaarfrequentie en -tijden, zo houdt Mulder zich voorlopig op de vlakte.

Bron: RTV Drenthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer