FedEx wil TNT Express overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FedEx wil TNT Express overnemen

Koeriersbedrijf FedEx wil branchegenoot TNT overnemen. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekend gemaakt. PostNL heeft daartoe een zogeheten irrevocable undertaking (onherroepelijke toezegging) getekend.

tnt_expressDe bedrijven hebben door een fusieprotocol overeenstemming bereikt over een openbaar bod door FedEx op alle uitstaande gewone aandelen van TNT Express voor een biedprijs van 8 euro per aandeel. PostNL heeft zo´n 14,7 procent van de aandelen van TNT Express.

Als het bodd zal worden afgerond op de biedprijs van 8 euro per aandeel, zal PostNL ongeveer  642 miljoen euro voor zijn TNT Express aandelen ontvangen. PostNL zal deze opbrengst gebruiken om zijn schuldpositie te verbeteren.

In totaal betaalt FedEx zo’n 4,4 miljard euro voor de overname van TNT. PostNL deed overigens in 2013 ook al 15 procent aandelen van de hand, toen voor zo´n 507 miljoen euro. De overnameberichten hadden dinsdag meteen een positieve invloed op de beurskoers van TNT en PostNL. TNT staat meer dan 30 procent in de plus. Het aandeel PostNL steeg meer dan 15 procent.

2 reacties op “FedEx wil TNT Express overnemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer