Ford Trucks ook van start in Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ford Trucks ook van start in Duitsland

Ford Trucks betreedt ook de Duitse markt, de grootste markt voor vrachtwagens in Europa. De marktentree volgt op het aanstellen van importeurs in Portugal, Spanje, Italië, België en Luxemburg. Daarmee verstevigt Ford Trucks haar aanwezigheid in West-Europa. In Nederland heeft Ford Trucks nog altijd geen geschikte partner gevonden.

Dave Johnston, Deputy General Manager van Ford Otosan, merkt op dat Ford Trucks hard op weg is naar uitbreiding in heel Europa: “Duitsland is de grootste markt voor zware bedrijfsvoertuigen in Europa en is van strategisch belang voor de groei van ons merk Ford Trucks. Wij zien grote kansen op deze markt en willen hier waarde creëren voor onze klanten met onze internationaal bekroonde trekker, F-MAX, en andere modellen, die stuk voor stuk de meest efficiënte transportoplossingen bieden.”

Ford Trucks combineert meer dan 60 jaar geschiedenis en expertise in het produceren van vrachtwagens met productontwikkelingscapaciteiten. Als wereldwijd enige productiecentrum voor zware bedrijfsvoertuigen van Ford introduceert Ford Trucks nieuwe modellen die een impact hebben op de wereldmarkt. Na succesvolle introducties in Portugal, Spanje, Italië, België en Luxemburg zet Ford Trucks nu zijn wereldwijde expansie voort door Duitsland te betreden, de grootste markt voor zware bedrijfsvoertuigen in Europa.

Ford Trucks ziet een sterke vraag in de internationale arena voor zijn innovatieve technologieën en product line-up, in het bijzonder F-MAX, de winnaar van de 2019 International Truck of the Year (ITOY) award. Duitsland vertegenwoordigt een strategisch belangrijke stap in de expansie van Ford Trucks in heel West-Europa. Voor de Duitse activiteiten gaat Ford Trucks een samenwerking aan met de Stegmaier Group, een distributeur met meer dan een eeuw ervaring en uitgebreide knowhow in de auto-industrie.

Ford Trucks zal in Duitsland lokaal opereren onder de naam F-Trucks Deutschland GmbH, terwijl het profiteert van de enorme expertise en ervaring van het moederbedrijf op het gebied van de verkoop van zware bedrijfsvoertuigen en after-sales diensten, evenals leasing, carrosserie, tweedehands verkoop en training.

Dave Johnston zegt dat de wereldwijde pandemie Ford Trucks er niet van heeft weerhouden om nieuwe distributeurschappen op belangrijke markten te blijven lanceren als onderdeel van de wereldwijde expansie van het bedrijf. “Als Ford’s hub voor de productie van zware bedrijfsvoertuigen wereldwijd, zijn we verheugd om een spelbreker te worden met de voertuigen die we in Turkije ontwikkelen en produceren. De ITOY-winnaar F-MAX is een indrukwekkende indicator van hoe ver we zijn gekomen in termen van productie, ontwerp, technologie en voertuigontwikkelingscapaciteiten. Onze F-MAX-trekker kreeg van alle belanghebbenden in het zware commerciële segment zo’n grote erkenning voor zijn engineering, design en vermogen, dat we onze groeiplannen versneld hebben door de grote vraag vanuit Europa. Onze organisatie breidde uit naar Polen, Litouwen, Portugal en Spanje, gevolgd door Italië, België en Luxemburg, markten waar we een grote vraag zien. We zijn er nu trots op dat we Duitsland kunnen betreden, de grootste zware commerciële markt in Europa, die van strategisch belang is voor de groeiplannen van Ford Trucks op het hele continent.”

Johnston voegde eraan toe dat hij gelooft dat het bestrijken van meer Europese markten een grote bijdrage zou leveren aan de wereldwijde expansie van Ford Trucks: “Wij zien grote kansen voor Ford Trucks in Duitsland. Wij streven ernaar om hier waarde te creëren voor nieuwe klanten met onze modellen die de meest efficiënte transportoplossingen bieden. We gaan door met onze expansie in Europa, dat een belangrijk potentieel heeft voor onze groeistrategie. We zijn van plan om het aantal landen waar we actief zijn in drie jaar tijd uit te breiden tot 55 door heel Europa te bestrijken.”

Ford Trucks heeft de ambitie om in Europa de weg te wijzen naar de duurzame transporttechnologieën van de toekomst en werkt aan wereldwijd succes op dit gebied. In lijn met deze inspanningen is Ford Trucks een van de zeven toonaangevende fabrikanten van zware bedrijfsvoertuigen die de gezamenlijke verklaring “Heavy Vehicle Roadmap Joint Statement” van de Europese Associatie van Automobielfabrikanten (ACEA) over de overgang naar een emissievrij vrachtvervoer over de weg hebben ondertekend. De ondertekening van deze gezamenlijke verklaring toont aan dat Ford Trucks zich inzet om de productie van zware bedrijfsvoertuigen tegen 2040 emissieloos te maken.

Onlangs interviewde TTM.nl Armagan Hazar van Ford Trucks over de marktkansen voor Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer