Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Wim Bosmans warme Chauffeursdag

Afgelopen zaterdag werd weer de jaarlijkse Wim Bosman Chauffeurs- en Overslagdag gehouden voor alle chauffeurs en overslagmedewerkers van Wim Bosman ‘s-Heerenberg. Ondanks het ijzige weer werd het een warme dag, mèt aandacht voor de gevaren van de dodehoek.

Wim Bosman Chauffeursdag 2010Via een educatief en sportief binnen- én buitenprogramma werden onderwerpen uit de dagelijkse praktijk van de chauffeur en de loodsmedewerker behandeld zoals: lading zekeren, ADR, bandencontrole, schadepreventie en een heuse zuinig rijden competitie, waarvan de
winnaar gaat meestrijden in de landelijke zuinig rijden competitie.
Onder begeleiding van experts van de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) en vele vrijwilligers van Wim Bosman werden de verschillende activiteiten in goede banen geleid. Ondanks het slechte weer, sneeuwbuien en een gevoelstemperatuur van -10/-15 ºC, kan Wim Bosman terugkijken op een geslaagde dag.
Om het educatieve en serieuze karakter van de dag nog eens te onderstrepen werd tevens de start gegeven van een plan van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) en OSC voor massale voorlichting op lagere scholen door chauffeurs voor het gevaar van de dode hoek.
Uit handen van directeur Wim Bosman heeft het ROVG een symbolische cheque overhandigd gekregen voor 15 Wim Bosman chauffeurs die met hun vrachtwagens op scholen in Gelderland gaan voorlichten. Uiteraard krijgen de chauffeurs eerst een opleiding om op de scholen goed voorbereid aan hun voorlichtingstaak te beginnen.
Het OSC en ROVG hopen dat vele bedrijven (en chauffeurs) dit voorbeeld zullen volgen en dat dit initiatief in 2011 landelijk zal gaan draaien. Bedrijven die in 2010 willen meedraaien in de Gelderse pilot kunnen zich aanmelden bij het OSC of ROVG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer