FST Group neemt HCR Groep over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FST Group neemt HCR Groep over

Hans Kroon, directeur-eigenaar van HCR Groep, heeft zijn bedrijf onlangs overgedaan aan FST Group. Als reden voor deze stap noemt Hans Kroon het gebrek aan opvolging en het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd. HCR blijft in vrijwel ongewijzigde vorm voortbestaan.

De overname van HCR Groep is wederom een uitbreiding aan logistieke diensten vanuit FST waardoor klanten ‘meer soorten logistieke diensten onder één dak’ kunnen onderbrengen. Daarover zegt Hans Kroon: “In plaats van meer van hetzelfde gaat FST juist de breedte in. Dat zullen onze klanten absoluut zeer gaan waarderen. Nu moeten we soms derden inhuren en straks hebben we een heel netwerk door Europa tot onze beschikking! Dat is een belangrijke meerwaarde van FST Group voor onze klanten.”

Voor FST Group is de expertise en ervaring van HCR Groep zeer waardevol. Algemeen directeur van FST Group, Gert Bras: “De enorme ervaring binnen het bedrijf, de naam en faam van HCR Groep, de uitstekende werknemers en het goed functionerende wagenpark zijn de basis voor de service en klantgerichtheid van HCR. Die grootheden zijn belangrijk in onze acquisitie-strategie. We nemen alleen bedrijven over die een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor onze klanten en waarvan je gerust kan zeggen dat het ‘parels in de markt’ zijn. de expertise en kwaliteit van HCR Groep zijn onnavolgbaar. Wij willen die expertise van HCR graag voortzetten, assimileren en uitbouwen.”

Het bedrijf HCR Groep blijft ook gewoon bestaan als HCR, al zullen aan de achterkant wel enkele efficiencyslagen worden gemaakt. “Zo kan een betere controle worden uitgevoerd op de inkoopzijde van bijvoorbeeld onderhoud, reparatie, tijdelijke inhuur, brandstof, maut en accijns. We hebben gezien dat garagebedrijven in het recente verleden voor onderhoud en reparatie met een hark schreven, weliswaar onder invloed van corona, maar toch. Door het samenvoegen aan de achterkant echter krijg je inkoopkracht, schaalvoordelen, betere prijzen op reparatie en onderhoud, een deugdelijke administratie, enzovoorts. De vrijgevallen fondsen kun je dan inzetten voor de verdere verbetering van de service naar je klanten, snellere respons en je bent nog beter in staat om de klant te ontzorgen”, aldus Bras. Hans Kroon blijft bij HCR gewoon op zijn post. Kwaliteit en service blijven volgens de bedrijven op het normale niveau.

Over het acquisitiebeleid van FST Group zegt Gert Bras: “Kool Transport en HCR Groep zijn de eerste bouwstenen in een groter geheel. In tegenstelling tot de andere collega-transporteurs gaan wij de breedte in om van daaruit te groeien in omvang. Onze klanten vragen nou eenmaal om een breed pallet aan diensten variërend van transport tot warehousing, fulfillment, ADR, geconditioneerd transport, internationale dekking en aandacht voor speciale projecten. We verwachten dat we na dit najaar nog meer overnames bekend maken. Daarbij hanteren we de cellenfilosofie van Eckhart Wintzen, zodat we de voordelen van de schaalgrootte kunnen doorgeven aan onze klanten en tegelijk de menselijke maat en norm in stand houden. Bovendien zijn we zo in staat om kosten die nu van buitenaf komen, zoals reparatie en brandstof, meer binnenboord te houden. Kleinere transport ondernemers worden te vaak in de tang genomen door externe partijen. Op deze manier kunnen we dat soort praktijken meteen voorkomen en een halt toeroepen.”

Voor Hans Kroon is het idee en de filosofie van FST nog enigszins nieuw maar als nuchtere Sliedrechter zegt hij: “Ach, eindelijk een ondernemer die het begrijpt en meedenkt. Ik kan zo rustig afbouwen en me vooral bezighouden met klanten en hun projecten. Zo komt mijn kennis en ervaring goed van pas en het geeft mij genoeg rust na een leven lang hard werken. Dit is de beste stap die ik ooit had kunnen zetten.”

FST Group is een snel groeiend bedrijf dat zich richt op het kunnen aanbieden van een breed pallet aan logistieke diensten. In essentie richt FST Group zich op Transport, Warehousing, Services, Expeditie en Fulfillment. In de visie van FST Group vragen steeds meer klanten om een breed spectrum aan diensten zodat zij ontzorgt worden in hun logistieke uitvoering. Aldus kunnen zij zich richten op hun core-business. Het uitbesteden van de logistieke uitdagingen is zodoende een goede manier om kost-effectief het logistieke proces uit te voeren en door koppeling van systemen wordt een hoge graag van efficiency bereikt. De schaalgrootte die daarvoor nodig is wordt door FST Group ruimschoots geboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer