Ga naar hoofdinhoud

Fusie Hino en Fuso

Mitsubishi Fuso en Hino Motors zijn van plan te gaan fuseren. Dat laten beide bedrijven weten, samen met moederbedrijven Daimler Truck en Toyota Motor Corporation.

Daimler Truck, MFTBC, Hino en Toyota zullen samenwerken om CO2-neutraliteit te bereiken en een welvarende mobiliteitsmaatschappij te creëren door CASE-technologieën (Connected/Autonomous & Automated/Shared/Electric) te ontwikkelen en de bedrijfsvoertuigensector op wereldwijde schaal te versterken.

MFTBC en Hino zullen op gelijke voet fuseren en samenwerken op het gebied van de ontwikkeling, aankoop en productie van bedrijfsvoertuigen. Zij zullen een wereldwijd concurrerende Japanse fabrikant van bedrijfsvoertuigen opbouwen.

Daimler Truck en Toyota zullen gelijkelijk investeren in de (beursgenoteerde) houdstermaatschappij van de gefuseerde MFTBC en Hino. Zij zullen samenwerken bij de ontwikkeling van waterstof- en andere CASE-technologieën om het concurrentievermogen van de nieuwe onderneming te ondersteunen.

De bedrijfsfilosofieën van de vier ondernemingen hebben gemeen dat zij via mobiliteit willen bijdragen tot een welvarende samenleving. Om een essentiële transformatiekracht in de wereld te blijven, willen de vier bedrijven het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen bevorderen en de waarde van mobiliteit in de sociale systemen van de wereld vergroten.

Door hun krachten te bundelen, zouden MFTBC en Hino synergieën creëren en het concurrentievermogen van de Japanse vrachtwagenproducenten versterken, waardoor zij het fundament van de Japanse en Aziatische automobielindustrie helpen versterken en een bijdrage leveren aan hun klanten, belanghebbenden en de samenleving.

Zowel Daimler Truck als Toyota rekenen wereldwijde volledige assortimenten die zijn afgestemd op lokale behoeften tot hun sterke punten en – met het oog op het bereiken van koolstofneutraliteit – tot multipaden die diverse opties bieden op basis van lokale omstandigheden en de manier waarop hun klanten voertuigen gebruiken.

Martin Daum, CEO van Daimler Truck: “Wij bij Daimler Truck zijn erg trots op onze producten, want vrachtwagens en bussen houden de wereld in beweging. En binnenkort zullen ze dat zelfs zonder uitstoot doen. Er ligt dus een grote toekomst in het verschiet – en de aankondiging van vandaag is een cruciale stap om die toekomst economisch mogelijk te maken en een voortrekkersrol te spelen op het gebied van duurzaam vervoer. Het geplande nieuwe bedrijf zal een belangrijke kracht zijn in Zuidoost-Azië en een belangrijke partner van de Daimler Truck-familie.”

Koji Sato, CEO van Toyota Motor Company: “Deze samenwerking tussen onze vier bedrijven is een partnerschap voor het creëren van de toekomst van commerciële voertuigen in Japan en de toekomst van de mobiliteitsmaatschappij. Onze vier bedrijven zullen samenwerken met een gedeelde visie om koolstofneutraliteit te bereiken door CASE-technologieën te versterken en om de toekomst van commerciële voertuigen te veranderen en samen aan de toekomst te bouwen door sociale kwesties op te lossen.”

Karl Deppen, CEO van MFTBC: “Deze nauwe samenwerking zal ons in staat stellen om de decarbonisatie van de transportindustrie te versnellen en een nog sterkere Japanse fabrikant van bedrijfsvoertuigen te creëren. Onder de twee gevestigde merken FUSO en HINO zullen we een leidende rol blijven spelen in het bedienen van de behoeften van klanten in Japan, Azië en daarbuiten.”

Satoshi Ogiso, CEO van Hino: “We zullen onze aspiraties om mobiliteit te ondersteunen en bij te dragen aan de maatschappij verenigen en, hand in hand, de ontwikkeling van geavanceerde technologie versnellen om de steeds fellere wereldwijde concurrentie het hoofd te bieden. Door deze inspanningen zullen we ernaar streven maatschappelijke uitdagingen aan te gaan, zoals het bereiken van koolstofneutraliteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer