Gheys neemt Witlox over en wil naar 100 miljoen euro omzet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gheys neemt Witlox over en wil naar 100 miljoen euro omzet

Witlox Logistics Oirschot uit Hilvarenbeek, specialist in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector, is onlangs overgenomen door de transport- en logistieke groep Gheys uit het Belgische Mol. Voor Gheys is dit de tweede overname in twee jaar tijd en de eerste in Nederland. De overname heeft als doel een verdere internationalisering en uitbreiding van de vloot.

Het familiebedrijf Witlox is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal bulktransport voor de petrochemische sector. Het telt circa 20 combinaties en wordt geleid door oprichter Tinny Witlox. Het werkterrein is voornamelijk de Benelux en Duitsland. De verkoop van Witlox kadert binnen de opvolging van het familiebedrijf op langere termijn.  De volgende jaren wenst Witlox sterk te groeien met de ondersteuning van een grotere groep. Tinny zal de dagelijkse operaties in Nederland blijven aansturen.

“Witlox en Gheys kennen elkaar al vele jaren en werken reeds geruime tijd nauw samen.  De cultuur van beide familiebedrijven is een mooie match alsook de activiteiten vullen elkaar perfect aan.  Zowel de klanten van Witlox als Gheys zullen er wel bij varen van dit samengaan” zegt Tinny Witlox.

Ronny Joos, CEO van Group Gheys, licht toe dat de overname van Witlox volledig past in de strategische keuze om in het internationaal bulktransport verder te groeien met een internationale vloot en hubs in diverse Europese landen. “Hiermee willen we het aanbod aan capaciteit voor onze klanten verzekeren en optimaliseren in een steeds complexGheysere en wijzigende Europese transportmarkt. Het Europese Mobility Pack, bovenop het grote tekort aan instroom van nieuwe chauffeurs, zal immers een grote impact hebben op de beschikbare vlootcapaciteiten binnen Europa en zal leiden tot een toenemende druk op de kosten.”   

“In de nabije toekomst kijken we nog naar andere landen”, zegt Dirk Gheys voorzitter van de Raad van Bestuur. “Dit alles om onze klanten de hen vertrouwde topservice te kunnen blijven garanderen en verder te groeien.”

Gheys telt een vloot van meer dan 250 trekkers (en veelvoud aan getrokken materiaal) en zijn ze actief in de petrochemie, food en feed.  Daarnaast bezit Gheys twee binnenvaart terminals (Mol en Beringen). Naast transport biedt het zijn klanten logistieke diensten op drie locaties (Mol, Beringen, Genk) met een totale opslag capaciteit van meer dan 50.000 TON bulkgoederen en 70.000 TON palletgoed. In Beringen zal in 2022 bijkomende opslagcapaciteit in zowel bulk- als palletgoed worden bijgebouwd. Last but not least heeft Gheys een eigen windmolenpark, operationeel sinds eind 2020, van 7,05 MWU waarmee ze haar logistieke site in Beringen (meer dan) volledig kan voorzien van groene stroom.

Dit jaar stevent groep Gheys af op een omzet van 82 miljoen euro.  Witlox zal in 2021 een omzet van om en bij de 5 miljoen euro realiseren.  Hiermee is het bedrijf naar eigen zeggen goed op weg om binnen de 3 jaar de grens van 100 miljoen euro omzet te passeren.

Eén reactie op “Gheys neemt Witlox over en wil naar 100 miljoen euro omzet

  • Stickie

    Dit zal voor de chauffeurs wel wennen worden van dikke Scania V8 naar standaard Volvo of Daf in de toekomst.
    Wel jammer de auto’s van Witlox vond ik altijd wel mooie verschijning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer