Ga naar hoofdinhoud

Girteka bouwt eigen Campus in Vilnius

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka heeft grootse plannen voor een nieuw hoofdkwartier in Vilnius. Het grootse Girteka Campus meet 16 hectare, kost 60 miljoen euro en moet in 2021 gereed zijn.  

Girteka heeft de ambitie om het grootste wagenpark van Europa te hebben en wil nu ook een groot en modern hoofdkantoor. De 16 hectare grote campus zal kantoren bevatten, maar ook een onderhoudscentrum en een extra winkel- en servicecentrum.

“Naar een nieuwe plek verhuizen symboliseert symbolisch ons 25-jarig jubileum. Een kwarteeuw geleden zijn we begonnen met één enkele vrachtwagen en drie collega’s. Nu heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een van Europa’s toonaangevende logistieke bedrijven. We zijn erg blij dat ons grote team straks op één plek kan samenwerken. We hopen dat de werknemers zullen genieten van het unieke karakter van de Girteka-campus – met open en moderne ruimtes die samenwerking zowel binnen als buiten de gebouwen aanmoedigen”, aldus Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics.

De geplande locatie van Girteka Campus ligt in de buurt van de luchthaven van Vilnius. Het gebied van ongeveer 16 hectare zal geschikt zijn voor administratieve gebouwen met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter. Ongeveer 2.500 mensen gaan werken op het hoofdkantoor van het bedrijf, dat daarheen is verhuisd vanuit kantoren in andere delen van Vilnius. Er is ook een parkeerterrein voor 2 100 auto’s, een werkplaats- en servicecentrum voor vrachtwagens en een shopping en servicecenter van 4.000 vierkante meter groot.

Volgens de CEO van Girteka Logistics zal dit jaar de eerste fase van de projectontwikkeling van Girteka Campus plaatsvinden. De bouw begint in het voorjaar van 2020 en het bedrijf zou in de zomer van 2021 naar zijn nieuwe hoofdkantoor moeten verhuizen.

Het ontwerp zal worden uitgevoerd door een Oostenrijks bedrijf ATP Architects, een van Europa’s grootste architectenbureaus. Het is geselecteerd na een internationale architectuurwedstrijd met zes deelnemers uit onder meer Oostenrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Litouwen. Ze vertegenwoordigden verschillende architecturale scholen. De winnaar werd geselecteerd door een panel van onafhankelijke vastgoed- en kantoorspecialisten en architecten, naast Girteka Logistics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer