Girteka krijgt Nederlandse CEO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka krijgt Nederlandse CEO

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka krijgt een nieuwe CEO. Het is de Nederlander Jeroen Eijsink, tot nu toe president van C.H. Robinson Europe.

Eijsink gaat bij Girteka aan de slag vanaf 1 augustus van dit jaar. Jeroen Eijsink heeft ervaring bij grote (logistieke) bedrijven als Siemans, Deutsche Post DHL en vanaf 2015 bij C.H. Robinson.

Edvardas Liachovičius

Eijsink volgt bij Girteka Edvardas Liachovičius op, die aanblijft als lid van de Raad van Bestuur.

“Ik ben blij dat Jeroen Eijsink voor Girteka heeft gekozen om zijn 25-jarige internationale carrière voort te zetten en onze groei als verantwoordelijk logistiek bedrijf te stimuleren”, aldus Liachovičius, de huidige CEO van Girteka Group. “In 1997, toen Girteka slechts één vrachtwagen had, werd ik een van de eerste werknemers hier en begon mijn professionele leven. In 2008, toen Girteka 800 collega’s had, 300 vrachtwagens en een jaaromzet van 50 miljoen euro, werd ik benoemd tot CEO en begon ik aan de tweede fase van mijn carrière. Vandaag, nu Girteka 23.000 collega’s, bijna 10.000 vrachtwagens en een jaaromzet van 2 miljard euro telt, heb ik het voorrecht om aan de derde fase te beginnen – een actief directielid van de Girteka Group worden.”

Girteka Group blijft als bedrijf volledig in handen van Mindaugas Raila (90 procent) en Edvardas Liachovičius (10 procent) via hun familieholdings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer