Girteka wil 18.000 medewerkers aan het werk houden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka wil 18.000 medewerkers aan het werk houden

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka Logistics heeft een goed 2019 achter de rug maar moet haar plannen door de COVID-19 pandemie bijstellen. Toch zet het bedrijf in op behoud van banen voor de 18.000 medewerkers.

In 2019 groeide de omzet van Girteka van 764 miljoen naar 945 miljoen euro, een groei van 23,7 procent. De winst daalde echter van 19 miljoen naar 9 miljoen euro. Volgens Girteka werd dat veroorzaakt door stijgende kosten van transport en door hoge investeringen in personeel en technologische innovatie. Daar zit onder meer een digitaliseringsproject met partner SAP bij.

De vloot van Girteka bedroeg eind 2019 uit 7.400 trucks en 7.800 opleggers, wat naar verwachting stabiel zal blijven in 2020. Aangezien ongeveer 80 procent van de opleggervloot bestaat uit koel/vries opleggers, zal het bedrijf doorgaan met het vervoer van verse en diepvriesproducten, FMCG, farmaceutische producten en gezondheidsproducten.

Ook Girteka ontkomt echter niet aan aanpassingen door de COVID-19 pandemie. “Met het oog op de veranderende situatie hebben we een nieuw businessplan opgesteld dat zich richt op zowel korte als lange termijn duurzaamheid en digitalisering van het bedrijf. Ook het behoud van banen voor onze 18.000 collega’s is daarin een speerpunt. Samen kunnen we hier sterker uit komen”, zegt CEO Edvardas Liachovičius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer