Girteka wil na Brexit doorbreken in Engeland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka wil na Brexit doorbreken in Engeland

Brexit of niet, de Litouwse logistiek dienstverlener Girteka Logistics is er heilig van overtuigd dat Groot-Brittannië een land is waar het bedrijf sterk kan presteren en groeien. Dat zegt manager strategie Kristian Kaas Mortensen in de Financial Times.

“Wij zien de Brexit als een enorme kans. We kunnen niet wachten om de Britse markt te betreden. Onze investeringen zijn nu nog niet hoog vanwege de onzekerheid. Maar hoe de Brexit er straks ook uit ziet, het Verenigd Koninkrijk blijft een zeer aantrekkelijke markt voor ons”, aldus Kaas Mortensen.

Girteka is niet bang voor oponthoud aan de grenzen, bijvoorbeeld bij Dover. “Natuurlijk zal er oponthoud zijn, maar dat duurt niet lang. Als dat opgelost is, zijn wij klaar om te investeren in de UK”, zegt Kaas Mortensen, die toegeeft dat er tekorten aan voedsel en medicijnen kunnen ontstaan. “Grensovergangen zijn overal hetzelfde. In de EU, en ook in Engeland. Wij zijn daar niet zo bang voor. Wij hebben ervaring in goederenvervoer tussen de EU, Noorwegen, Zwitserland, Rusland en de Oekraïne.”

De Litouwse logistiek dienstverlener, die maar hard blijft groeien, ziet dat andere grote logistiek dienstverleners bang zijn voor de geopolitieke veranderen in Europa. “Ze zijn als Bambi gevangen in je koplampen. Dus is het tijd voor ons om aan de slag te gaan”, aldus een strijdlustige Kaas Mortensen.

Bron: Financial Times

5 reacties op “Girteka wil na Brexit doorbreken in Engeland

 • Deze afgekeurde Deen is echt de weg kwijt en dat hij niet inzit over lange wachttijden moge duidelijk zijn want die betaald hij toch niet uit aan zijn chauffeurs.

 • Maakt voor die ook niets uit chauffeurs van hun kosten toch niets

 • Wilco

  Helaas moet ik de reacties van de heren Kicken en Graas bijstellen. Brussel de verliezende partij maakt van de Brexit een horror scenario. Girteka ziet kansen, maar ook UBER e.a. partijen verkennen de UK markt. Wij lezen alleen dat UK bedrijven naar het vast land komen, zonder te melden dat het veelal om KvK inschrijvingen gaat of met enkele Engelse werknemers. Dus geen leugen shows dat het honderden banen gaat opleveren.
  Als er eens meer door een aantal transportbedrijven wordt samengewerkt is er voor transportondernemers veel voordeel te behalen. We moeten niet vergeten dat de Vakbekwaamheid van onze chauffeurs hoog staat aangeschreven en daar moeten wij gebruik van maken.

  1. Bert

   Wilco,

   We mogen hier dan vakbekwame chauffeurs hebben, maar voor verladers prevaleert ten alle tijden de prijs. Alles wat het transport duurder maakt, gaat af van de marge van die verlader.

 • Wilco

  Bert,
  Volkomen mee eens er moet veel verbeterd worden.
  Is er ook niet een taak voor de verzekeringsmaatschappijen ?
  Blijft voor mij toch staan dat eens van gedachten wisselen met een aantal chauffeurs geen kwaad kan. Voor goede orde ik spreek nog steeds over de toekomst van het transport van en naar England.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer