Ga naar hoofdinhoud

H.Essers neemt Italiaanse vervoerder Romano Trasporti over

Logistiek dienstverlener H.Essers neemt het Italiaanse transportbedrijf Romano Trasporti over. Romano Trasporti, gevestigd in Nola nabij Napels, is zowel nationaal als internationaal actief. Door de jaren heen groeide Romano uit tot een referentie in de zorgsector. De familie Romano was op zoek naar een gelijkgestemde en ervaren partner om verdere stabiele groei mogelijk te maken. Voor H.Essers past de overname in haar groeistrategie om haar zorglogistiek netwerk in Italië uit te breiden en te versterken.

Romano Trasporti is een familiebedrijf van Romano met thuisbasis in Nola, nabij Napels. Vandaag de dag hebben zonen Gennaro en Tommaso Romano de leiding. Antonio Romano, hoofd van de familie en oprichter van het bedrijf, is nog steeds actief in het bedrijf en richt zich op de chauffeurs, het wagenpark en de garages. De transporteur heeft ongeveer 120 mensen in dienst, waaronder 95 chauffeurs, en bezit een moderne vloot van 95 vrachtwagens en 100 geconditioneerde trailers. Romano Trasporti verzorgt de nationale en internationale logistiek voor verschillende toonaangevende spelers.

Culturele en zakelijke match

Op zoek naar zekerheid en stabiliteit in een steeds complexere markt was de familie Romano op zoek naar een logistieke partner, die ze vonden in H.Essers. Ook het Genkse transportbedrijf H.Essers was op zoek naar een gelijkgestemde speler om verder te groeien in Italië en zijn activiteiten binnen de zorgsector uit te breiden. Christopher Van den Daele, COO van H.Essers: “Italië is al jaren één van onze focuslanden. We zijn er al actief sinds de jaren 1980. Ons bedrijf groeit autonoom, maar we zijn altijd op zoek naar interessante uitbreidingsmogelijkheden. Met de overname van Romano Trasporti, met vestigingen in Napels, Rome en Milaan, versterken we ons logistieke netwerk in het land en breiden we onze dienstverlening aan klanten in de gezondheidszorg verder uit. De overname is ook in lijn met onze asset-based aanpak: we blijven investeren in onze eigen mensen en vloot om onze capaciteit te vergroten. Bovendien delen onze familiebedrijven dezelfde waarden en cultuur. Dit was een belangrijke factor voor beide partijen. We heten de familie Romano en al hun medewerkers van harte welkom in onze H.Essers-familie en kijken uit naar de samenwerking.”

Complete oplossingen voor de gezondheidszorg

“Dankzij deze overname hebben we nu toegang tot de expertise van een gerenommeerde speler in de gezondheidszorg, waardoor we onze klanten nog betere diensten kunnen aanbieden om hun activiteiten in Italië uit te bouwen”, vervolgt Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers. “Het logistieke netwerk en de transportactiviteiten van Romano Trasporti vullen die van ons aan, bijvoorbeeld met ons crossdock in Milaan. Hun hoofdkantoor ligt ook dicht bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volledig kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en het spoor als alternatief voor wegtransport.”

Samen groeien

Ook de familie Romano is blij met de overname. Gennaro Romano: “De logistieke markt wordt steeds complexer en als bedrijf wilden we de continuïteit voor onze klanten waarborgen. We zijn blij dat we dat nu samen met ons team kunnen doen onder de vleugels van het familiebedrijf H.Essers, dat ons veel perspectieven biedt. Ook onze klanten kunnen rekenen op de bijkomende ervaring en capaciteit van deze toonaangevende internationale logistieke speler. Deze overname biedt ons en onze medewerkers, H.Essers en onze klanten tal van belangrijke voordelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer