Ga naar hoofdinhoud

H.Essers neemt Verstraete over

Per 1 april jl. heeft H.Essers  het Belgische transportbedrijf Verstraete overgenomen. Transport Verstraete is een familebedrijf gevestigd in het West-Vlaamse Moorslede.

Foto_Verstraete_H.Essers2De activiteiten van Verstraete zijn enerzijds het vervoer van bouwmaterialen, anderzijds is het vervoer van machines en installaties, met hieraan gekoppeld de opslag van wisselstukken voor machines.

H.Essers is via zustervennootschap Geertrans-Hellings  reeds verscheidene jaren actief in de markt van de utility logistiek (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw -en eventlogistiek)  en kan dankzij deze overname dit strategisch segment  verder ontwikkelen.

Daarnaast is er ook een belangrijke geografische match. Transport Verstraete doet voornamelijk regionaal vervoer in de westelijke provincies en de Noord-Franse markt, waar H.Essers nu vooral actief is in de oostelijke provincies van België, Nederland en Luxemburg.

De overname van Verstraete past dan ook perfect in de strategie van H.Essers om met de juiste mix van transporttypes en een flexibel wagenpark, verschillende regio’s te bedienen en zo verdere specialisatie en duurzame supply chain oplossingen in deze complexe sector aan te bieden.

De familie Verstraete blijft ook na de overname actief in het bedrijf. De 62 overige medewerkers  van Verstraete en de vloot – bestaande uit 56 trekkers en 76 opleggers – worden integraal overgenomen door H.Essers. Verstraete heeft een stabiel klantenbestand van een 300-tal klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer