Ga naar hoofdinhoud

Harry Vos overleden

Harry Vos, de oprichter van transportbedrijf Vos Logistics in Oss, is vrijdag overleden. Dat meldt het Brabants Dagblad. Harry Vos werd 99 jaar oud. Hij overleed aan de gevolgen van een longontsteking.

harry vosOp 1 juni 1944 begon Harry Vos met één Chevrolet een bodedienst tussen Oss en Nijmegen. In de wederopbouwperiode die volgde, benutte Harry Vos de sterke groei van de transportbranche om Harry Vos Transport uit te bouwen tot een van de grootste transportbedrijven in Nederland. Met een bedrijfsomvang van 21 vrachtwagens en 37 medewerkers werden ook grensoverschrijdende transporten uitgevoerd.
In 1970 werd de naam veranderd in Expeditie en Internationaal Transportbedrijf Harry Vos BV en aan het eind van dat decennium telde het bedrijf 130 medewerkers en 80 vrachtwagens. Onder leiding van Wim Vos, zoon van de oprichter, groeide de onderneming in de jaren 1980 snel verder, door zowel autonome groei als overnames in binnen- en buitenland. De naam van de logistieke dienstverlener die zo ontstond werd veranderd in Harry Vos harryvosTransport Group. Sinds 1998 opereert de onderneming onder de huidige naam, Vos Logistics. De naam Harry Vos verdween toen van de auto’s en opleggers.

Bij Vos Logistics werken anno 2015 3000 medewerkers, verdeeld over 30 vestigingen in heel europa. In Nederland heeft Vos Logistics vestigingen in Oss, Helmond, Roosendaal, Ede en Breukelen. Het wagenpark bestaat uit zo’n 2000 trucks

Bron: Brabants Dagblad

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer