Hartman Expeditie en J.P. Vis samen in Green Label Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hartman Expeditie en J.P. Vis samen in Green Label Logistics

Logistiek dienstverleners Hartman Expeditie en J.P. Vis & Zn. trekken samen op in het verder verduurzamen van hun logistieke diensten. Door gebruik te maken van technische innovaties, een betere afstemming van ritten en de toepassing van HVO100 en LNG zijn deze bedrijven er in geslaagd de uitstoot van CO2 aanzienlijk terug te dringen. Onder het label van Green Label Logistics.com presenteren de bedrijven nu hun gezamenlijke duurzaamheidsbeleid aan de markt in binnen- en buitenland.

“Duurzaamheid is steeds vaker een eis van onze grote klanten. Met name in Zweden, een van onze belangrijkste markten, wordt van ons gevraagd om stappen zetten voor meer duurzaam transport en om deel te nemen aan projecten die moeten leiden tot klimaat neutrale logistiek. Uiteraard waren we daar al jaren mee bezig, maar door deze activiteiten onder één label samen te brengen ontstaat nu een helder beeld van wie we zijn en wat we doen”, aldus Ronald Hartman, CEO van de Hartman Groep waar de bedrijven onder vallen. “We rijden met onze moderne Euro-6 vloot al langer met HVO-100. Dat is een volledig uit restproducten geraffineerde brandstof die fossiele dieselolie vervangt. Dat brengt een belangrijke reductie van CO2 met zich mee, maar dat is niet genoeg.”

Voor een duurzame totaaloplossing waarmee ook de Deense, Noorse en Nederlandse klanten aan hun klimaatdoelen kunnen voldoen is nu het Green Label Logistics.com project opgericht waarin de Hartman Groep samen met zijn partners actief aan duurzaamheid werkt. “Het resultaat mag er zijn. Zo zetten we steeds vaker LZV-combinaties in die op HVO-100 rijden en die voorzien zijn van elektrische transportkoeling. Ook rijden we sinds kort met trucks op LNG. In totaal hebben we als groep geïnvesteerd in 13 nieuwe trekkers die op gas rijden. Verder voeren we een actief beleid op het controleren op bandenspanning. Rolweerstand is namelijk een van de belangrijke zaken waar het gaat om het terugdringen van uitstoot en brandstofverbruik”, aldus Hartman.

Naast de technische aanpassingen aan het wagenpark is ook de planning en de organisatie van de transportbedrijven geoptimaliseerd. Door waar mogelijk ritten samen te voegen binnen de groep is een grote slag gemaakt waar het gaat om het verminderen van lege kilometers. Daardoor is het netwerk sterk vergroot waardoor de service met verse waren aan de Scandinavische klanten juist uitgebreid is. Daar blijft het echter niet bij. Ronald Hartman: “We maken enorme stappen in duurzaamheid door wat we al gerealiseerd hebben. Daarbij komt dat we nu investeren in zonnepanelen op onze panden en in een eigen windmolen op ons terrein in Nieuw Amsterdam. Samen met de 13 nieuwe, duurzame voertuigen op gas zorgt dit er voor dat we volgend jaar al CO2 neutraal transport kunnen realiseren.”

Duurzaam zijn is één ding, die boodschap uitdragen is ook belangrijk. Met Green Label Logistics.com dragen de transportbedrijven voortaan hun groene boodschap uit. Niet alleen met een speciale, Engelstalige website maar ook met Greel Label Logistics.com logo’s op de combinaties van de bedrijven van de Hartman Groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer