Henk Nooteboom overleden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Henk Nooteboom overleden

Op donderdag 18 mei 2023 is Henk Nooteboom, oud-directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, overleden. Dat meldt het bedrijf op haar website. Henk Nooteboom is 79 jaar geworden. Henk was algemeen directeur van Nooteboom Trailers van 1975 tot 2002. Samen met zijn twee broers Dick en Ton heeft hij de basis gelegd voor het huidige Nooteboom dat is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende, internationale trailerfabrikanten voor het uitzonderlijk wegvervoer.

Henk Nooteboom stond bekend om zijn ‘no guts, no glory’-mentaliteit. Als visionair en initiator liep hij voorop en maakte hij gedurfde keuzes. Er werd in de onderneming flink geïnvesteerd en gemoderniseerd. In zijn overtuiging “zonder mensen begin je niets” was voor Henk de verbinding met de medewerkers heel belangrijk. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan, werd in 1981 het familiebedrijf onderscheiden met het predicaat Koninklijk, wat respect, waardering en vertrouwen symboliseert.

Eind jaren negentig komt Henk in aanraking met Lean Manufacturing in de Verenigde Staten. Hij zag meteen kansen voor het productiebedrijf en als koploper op dit gebied implementeerde hij ‘Lean Manufacturing’ binnen Nooteboom Trailers.

Maatschappelijk betrokken

Naast zijn bevlogenheid binnen het bedrijf heeft hij zich ook altijd daarbuiten met volle overgave ingezet. In 2004 wordt Henk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurder en penningmeester van RAI-vereniging en vanwege zijn sociaal bewogen ondernemerschap. Henk was altijd enorm trots op zijn echtgenote en drie dochters en genoot later van al z’n kleinzonen.

​​​​​​​“Wij denken met respect en warmte terug aan zijn grote inzet en betrokkenheid bij Koninklijke Nooteboom Groep. Hij zal altijd een grote inspirator blijven. Namens het personeel van Nooteboom wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en allen die hem moeten missen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Voor Henk is een condoleanceregister geopend op: https://www.voorneveld-uitvaartzorg.nl/condoleance/henk-nooteboom/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer