fbpx Ga naar hoofdinhoud

Harman Nijhof (82) overleden

De oprichter van logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink en Nijwa, Harman Nijhof, is maandag overleden. Hij kampte al langer met gezondheidsproblemen en werd zondag plotseling in het ziekenhuis opgenomen. Harman Nijhof is 82 jaar geworden.

Harman Nijhof richtte in 1963 zijn eigen transportbedrijf op in Wierden. In 1967 besluiten hij en Evert Wassink hun transportbedrijven samen te voegen en Nijhof-Wassink is geboren. Niet lang daarna wordt het bedrijf subdealer en later hoofddealer van Volvo Trucks. Harman Nijhof, bij het publiek bekend als ‘Herman’, was een ware transportpionier. Hij wist al vroeg de weg naar het Oostblok te vinden en richtte in 1990 Nijhof-Wassink Polen op. Later werden ook daar Volvo dealerschappen opgericht.

“Harman was een gepassioneerd en bevlogen ondernemer met grote liefde voor het vak. Zijn oog voor discipline, orde en netheid heeft onze bedrijven ver gebracht. Harman startte in 1963 vanuit Wierden zijn eigen transportbedrijf. In 1967 besloten hij en Evert Wassink om hun transportbedrijven samen te voegen. Met 7 vrachtwagens zag Nijhof-Wassink destijds het levenslicht en inmiddels rijden er 400 Nijhof-Wassink vrachtwagencombinaties door heel Europa. In 1968 richtte Harman en Evert de Nijwa Groep op. Nijwa Groep verkoopt, onderhoud en verhuurt Volvo en Renault Trucks en Bedrijfswagen in Nederland en Polen. De Nijhof-Wassink familie verliest in Harman Nijhof een groot inspirator, visionair en een geweldige ambassadeur”, laat Nijhof-Wassink in een verklaring weten

De ondernemersgeest van Harman Nijhof liet zich zoals gezegd niet tot de landsgrenzen van Nederland beteugelen. De Nijhof-Wassink Groep heeft vandaag de dag 21 vestigingen in 5 landen en ruim 1.200 medewerkers.

Op zaterdag 6 april is vanaf 13.00 uur de uitvaartdienst in de Dorpskerk van Wierden aan de Burg. J.C. van den Bergplein. De begrafenis vindt aansluitend in besloten kring in plaats.

Eén reactie op “Harman Nijhof (82) overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer