Ga naar hoofdinhoud

Herstelactie Belastingdienst teruggaafverzoek buitenlandse btw

Het terugvragen van buitenlandse BTW blijft een moeizame aangelegenheid. De Belastingdienst gaat nu stappen ondernemen. Dat schrijft EVO op haar website.

euro'sNadat de Belastingdienst een verzoek heeft doorgestuurd naar het EU-land van teruggaaf, hoort de ondernemer vervolgens maandenlang niets. Dit terwijl de lidstaat van teruggaaf eigenlijk verplicht is om een ontvangstbevestiging te sturen en binnen vier maanden het verzoek toe te kennen of af te wijzen. Het gebeurt ook dat teruggaafverzoeken niet of niet goed zijn aangekomen in het EU-land van teruggaaf.

De Belastingdienst gaat dit voor de betreffende ondernemers oplossen door al deze verzoeken opnieuw door te sturen. Ondernemers hoeven zelf geen actie te ondernemen.

De betrokken ondernemers ontvangen van de Belastingdienst vanaf week 37 per e-mail een bericht. Hierin staat hoe de Belastingdienst ervoor zorgt dat de verzoeken opnieuw naar het EU-land van teruggaaf worden gestuurd. Tot die tijd hoeft de ondernemer niets te doen. Verzoeken hoeven niet opnieuw te worden ingediend.

Bron: EVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer